Το σκίτσο της Telegraph για το ΟXI που έγινε ΝAI (φωτο)

Το σκίτσο της Telegraph για το ΟXI που έγινε ΝAI (φωτο)

Στο σκίτσο που συνοδεύει το άρθρο ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται στη θάλασσα, περιτριγυρισμένος από καρχαρίες. Η Ευρώπη εμφανίζεται σαν σωτήρας, ρίχνοντας ένα σωσίβιο, μια λέμβο  ή μια σκάλα ή και με ελικόπτερο. Σε όλα ο Πρωθυπουργός λέει «όχι». Όταν  όμως του ρίχνουν ένα αμόνι εκείνος φωνάζει  «Ναι».

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς συμφώνησε σε δρακόντειους όρους λιτότητας τους οποίους απέρριψε ο ελληνικός λαός με ένα σαρωτικό «Όχι» στο δημοψήφισμα, σε ένα από τα πιο περίεργα πολιτικά επεισόδια της σύγχρονης εποχής.

Η παράδοση αυτή, συνεχίζει το άρθρο,  επιβεβαιώθηκε στην ελληνική βουλή με 251 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 8 «παρών», μεταξύ των οποίων αρκετά ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να προβάλλει το καλύτερο πρόσωπο σε ένα οδυνηρό ολίσθημα, οπισθοχωρώντας μετά από έναν τραυματικό αγώνα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος, συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός αναγνώρισε εμμέσως ότι η πίεση από το capital control και την οικονομική κατάρρευση είναι πολύ μεγάλη για να την αντέξει.

 Σχόλια