Το σόου του Α. Γεωργιάδη στη Βουλή : » Έχω βάλει στοίχημα με φίλους μου πως ό,τι και να τους φέρουν θα τα ψηφίσουν»

Το σόου του Α. Γεωργιάδη στη Βουλή : » Έχω βάλει στοίχημα με φίλους μου πως ό,τι και να τους φέρουν θα τα ψηφίσουν»

«Παρακαλάτε την τρόικα δίπλα στην πισίνα του Χίλτον και παίρνετε αμετάφραστους τους νόμους» ήταν ένα εκ των πολλών σχολίων του αντιπροέδρου της ΝΔ στη σημερινή συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Επίθεση στην κυβέρνηση, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε έγιναν «βουλευτές του «ναι» σε όλα»  και προσωπικά στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο εξαπέλυσε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ εμφανίστηκε στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου συζητείται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο σαν να περίμενε την στιγμή από καιρό. Επι δέκα λεπτά «κατακρεούργησε» λεκτικά την συμπολίτευση για όλα τα «μεγάλα ψέματα» που είπε στον ελληνικό λαό. «Μεγαλύτερους θεσιθήρες και ψεύτες σαν και εσάς δεν έχει ξαναδεί ο τόπος. Μας λέτε τώρα ότι τα ψηφίζετε όλα γιατί έχουν πρόβλημα τα ταμεία. Όταν υποσχόσασταν 13η σύνταξη δεν ξέρατε ότι υπάρχει πρόβλημα;» ανέφερε μεταξύ άλλων. Όταν δε ο προεδρεύων Νίκος Μανιός τον κάλεσε να χρησιμοποιεί ηπιότερες εκφράσεις του υπενθύμισε όσα ο ίδιος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Μας είπε ο κ. Συρμαλένιος (σ.σ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) ότι είναι αρραγής η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και πως όλοι θα ψηφίσουν τα μέτρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης ξεκινώντας την τοποθέτησή του για να προσθέσει με ειρωνική διάθεση: «Σώπα ντε!  Εγώ εχω βάλει στοίχημα με φίλους μου πως ό,τι και να τους φέρουν θα τα ψηφίσουν. Σιγά μην κάτσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χάσουν την καρέκλα. Σήμερα έρχονται οι ίδιοι που φώναζαν τα προηγούμενα χρόνια να πουν με τιμή και καμάρι ότι θα τα ψηφίσουν όλα».

«Εμείς την τρόικα την φέρναμε στα υπουργεία. Εσείς τους παρακαλάτε δίπλα στην πισίνα του Χιλτον. Τους παρακαλάτε να αφήσουν λίγο το μπάνιο τους και να μας επιβάλλουν επιπρόσθετα μέτρα» συνέχισε. Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και την άποψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν την στήριξη της κοινωνίας λέγοντας «η Αυγή, η εφημερίδας σας παρουσιάζει δημοσκόπηση που στην καταλληλότητα της πρωθυπουργίας φέρνει πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε όλα τελευταίος ο Αλέξης Τσίπρας. Ο λαός καταλαβαίνει, δεν είναι χαζός όπως νομίζετε».

Στην συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης καταπιάστηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο λέγοντας «ως εργατολόγος έλεγε τα αντίθετα κι αν δεν ήταν υφυπουργός μπορεί να τον έστελνε αύριο η ΕΣΗΕΑ ως φορέα να μας μιλήσει… Καλά δεν ντρέπεστε; Δεν παραιτείστε; Τσίπα δεν έχετε να λέτε μια ζωή τα αντίθετα και τώρα να έρχεστε και να κάνετε τα ανάποδα από όσα λέγατε μόνο κα μόνο για να μείνετε στην καρέκλα;»

Μετά τον κ. Πετρόπουλο, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στον κ. Κατρούγκαλο: «Είπατε σε δήλωσή σας ότι είστε κομμουνιστής… Μπορείτε προσωπικά να λέτε ό,τι θέλετε, να είστε οπαδός του Στάλιν και του Μάο αλλά εδώ είστε υπουργός. Καταργείτε την προστασία των χωριών κάτω από 2.000 άτομα. Πόσο κοστίζει να είναι σε καθεστώς προστασίας όπως εμείς είχαμε αυτοί οι άνθρωποι; Είστε η προσωποποίηση των οπορτουνιστών».

«Πείτε ότι η καρέκλα είναι γλυκιά και ότι τα κάνετε όλα γιατί γουστάρετε να είστε υπουργός αλλά μην κοροϊδεύετε τον κόσμο» κάλεσε τον κ. Κατρούγκαλο για να συνεχίσει «στους νέους ψέματα λέτε δεν τους κάντε καμία έκπτωση Βγαίνετε στα πάνελ ως κομμουνιστής με το ωραίο σας μαντιλάκι και λέτε τάχα ότι τους κάνετε έκπτωση και δεν λέτε ότι αυτά που τους κάνετε έκπτωση σήμερα τους τα παίρνετε πολλαπλάσια στο μέλλον».

«Βάζετε όριο στα 1.300 ευρώ, όμως αν κάποιος παίρνει 1.200 ευρώ κύρια σύνταξη κ 250 ευρώ επικουρική τι κόβετε το 99% της επικουρικής αφού κύριες λέτε δεν κόβετε;» ρώτησε για να προσθέσει «εγώ δεν είμαι σαν και εσάς να πουλάω αντιμνημόνιο για να μπω στη Βουλή και να πάρω την καρέκλα… εγώ δεν κορόιδεψα. Ελεγα ότι ο δρόμος είναι δύσκολος όταν εσείς υποσχόσασταν 13η σύνταξη».

«Αν νομίζετε ότι ο ελληνικός λαός τρώει κουτόχορτο κάνετε πολύ μεγάλο λάθος – όλες οι ΚΟ που ψήφισαν μνημόνια είχαν προβλήματα στις ψηφοφορίες» προειδοποίησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να εκτιμήσει «γρήγορα θα σας διώξει ο λαός γιατί αν μείνετε κι άλλο σε αυτές τις καρέκλες θα οδηγήσετε την χώρα στον χαμό».Σχόλια