ΤΩΡΑ: Ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική

ΤΩΡΑ: Ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική

Σε κλοίο κακοκαιρίας βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή (27/11/2015) η χώρα, καθώς ισχυρές καταιγίδες, που συνοδεύονται από θυελλώδεις νοτιάδες πλήττουν τις περισσότερες περιοχές. Μάλιστα, τα πρώτα χιόνια έκαναν από χθες την εμφάνισή τους, ενώ προβλήματα έχουν προκληθεί σε αρκετά λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Aναλυτικά

Την Παρασκευή 27/11 και το πρώτο μισό του Σαββάτου 28/11 κακοκαιρία θα επικρατήσει σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα.

Σύμφωνα με το meteo.gr τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα πνέουν με εντάσεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Πολύ μεγάλα ύψη κύματος αναμένονται στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές του Κεντρικού και Νοτίου Ιονίου, στης Νότια Πελοπόννησο, στα Κύθηρα και στη Δυτική Κρήτη.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες με πιθανότητα για ισχυρά φαινόμενα συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή αισθητή βελτίωση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

 Σχόλια