ΤΩΡΑ – Βέλγιο: Γυναίκα με ματσέτα επιτέθηκε σε επιβάτες λεωφορείου – Τουλάχιστον 3 τραυματίες

ΤΩΡΑ – Βέλγιο: Γυναίκα με ματσέτα επιτέθηκε σε επιβάτες λεωφορείου – Τουλάχιστον 3 τραυματίες

Νέα επίθεση έλαβε χώρα νωρίτερα το απόγευμα στο Βέλγιο, όταν – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – γυναίκα αγνώστων στοιχείων, κρατώντας μία ματσέτα στο χέρι, επιτέθηκε σε επιβάτες λεωφορείου, στο προάστιο Uccle, των Βρυξελλών.

Αναλυτικότερα και όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, η γυναίκα επιτέθηκε με ματσέτα στους επιβάτες του λεωφορείου και τραυμάτισε τουλάχιστον τρία άτομα, ενώ στη συνέχεια κατέβηκε από το όχημα, συνεχίζοντας να απειλεί τους περαστικούς.

Στο σημείο της επίθεσης έφτασαν άμεσα αστυνομικοί, οι οποίοι προσπάθησαν να συλλάβουν τη δράστη, που όμως αρνήθηκε να παραδοθεί, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ανοίξουν πυρ εναντίον της, τραυματίζοντάς την.

Τόσο οι τρεις τραυματισμένοι πολίτες όσο και η δράστις έχουν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο, με την κατάσταση των δύο εκ των θυμάτων να χαρακτηρίζεται ως σοβαρή.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν η επίθεση είχε κάποια σχέση με τρομοκρατική οργάνωση.

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο δείχνουν το δρόμο όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη. Η περιοχή έχει αποκλεισθεί, ενώ το δρομολόγιο που εκτελούσε το λεωφορείο έχει αναβληθεί απ’ αόριστον.

Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα με δημοσιογράφο του δικτύου RTBF, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, η γυναίκα είχε ασιατικά χαρακτηριστικά και ιστορικό ψυχικών ασθενειών.

 

 Σχόλια