Τουριστικό γραφείο του Ηρακλείου έφαγε χιλιάδες ευρώ και ακύρωσε μαθητική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Τουριστικό γραφείο του Ηρακλείου έφαγε χιλιάδες ευρώ και ακύρωσε μαθητική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Πρωτοφανές, για τα δεδομένα των σχολικών εκδρομών του Ηρακλείου, περιστατικό έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα. Εκπρόσωπος ταξιδιωτικού γραφείου της πόλης, το οποίο είχε αναλάβει τη διοργάνωση της 7ήμερης εκδρομής μαθητών της Β΄ Τάξης Γενικού Λυκείουτου Ηρακλείου στην Κωνσταντινούπολη, επικοινώνησε το μεσημέρι με τους υπευθύνους καθηγητές ανακοινώνοντάς τους ότι δεν είχε τη δυνατότητα να οργανώσει την εκδρομή, λίγες μόλις ώρες πριν …. από την προγραμματισμένη αναχώρηση.

Η είδηση προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην σχολική κοινότητα, καθώς όχι μόνο οι μαθητές αυτή τη στιγμή φαίνεται πως χάνουν το ποσό των 20.800 ευρώ που είχαν καταβάλει στο συγκεκριμένο γραφείο για τη διοργάνωση της εκδρομής, αλλά εκτίθεται και η ίδια η σχολική μονάδα δεδομένου ότι το ταξίδι της στην Πόλη θα γινόταν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.

Σύμφωνα με καθηγητές του συγκεκριμένου Λυκείου που θα συνόδευαν τους μαθητές στην Κωνσταντινούπολη, την αποστολή θα αποτελούσαν 60 μαθητές της Β΄ Τάξης και 12 ενήλικες, συνοδοί καθηγητές αλλά και μέλη του συλλόγου Γονέων.

Η αποστολή επρόκειτο να αναχωρήσει απόψε ακτοπλοϊκώς με πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών για τον Πειραιά και από εκεί θα προωθούνταν στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα ακολουθούσε ένα αξιόλογο πρόγραμμα με σημαντικές επισκέψεις και δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα επίσκεψη στο Φανάρι και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Είμαστε εκτεθειμένοι» είπαν αποκλειστικά στο cretapost καθηγητές του σχολείου «απέναντι στους συνεργάτες μας στο πρόγραμμα Comenius και φυσικά η στεναχώρια των παιδιών δεν μπορεί να περιγραφεί».

Πηγή: CretapostΣχόλια