Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με 14 χώρες

Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με 14 χώρες

Έτοιμη να υπογράψει συμφωνία επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών με 14 χώρες, προκειμένου να επιβραδυνθεί η ροή των αναχωρήσεων από τις ακτές της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η Τουρκία.

Η Άγκυρα πρότεινε να συνάψει μια τέτοια συμφωνία «με 14 χώρες που βρίσκονται στην πηγή των άτακτων μεταναστεύσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, χωρίς να κατονομάσει τις χώρες.

«Η υπογραφή τέτοιων συμφωνιών μπορεί να εξεταστεί σύμφωνα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τις χώρες αυτές έπειτα από συζητήσεις», διευκρίνισε κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Είναι εκτός συζήτησης να σταματήσουν αμέσως οι άτακτες μεταναστεύσεις. Δεν έχουμε κάποιο μαγικό ραβδί», επέμεινε ο κ. Μπιλγκίτς, «όμως χρειαζόμαστε χρόνο και να αγωνισθούμε αποφασιστικά (εναντίον αυτού του φαινομένου)».

Ο κ. Μπιλγκίτς διαβεβαίωσε ότι οι ροές των μεταναστών «μειώθηκαν σημαντικά» από την αρχή της χρονιάς, προσθέτοντας ότι η χώρα του σταμάτησε 24.000 επίδοξους μετανάστες και συνέλαβε 93 διακινητές από την 1η Ιανουαρίου έως την 15η Φεβρουαρίου.Σχόλια