Τουρκία: Νεκρός ύστερα από επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτομαγιάς

Τουρκία: Νεκρός ύστερα από επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτομαγιάς

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο κοντά στην πλατεία Ταξίμ, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Εργατική Πρωτομαγιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας.

Ο άτυχος 57χρονος Nail Mavuş μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο, όπου και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Παρά τις απαγορεύσεις της αστυνομίας, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και επιχείρησαν να κατευθυνθούν στην πλατεία Ταξίμ.

Οι συγκεντρωμένοι άνδρες της αστυνομίας τους εμπόδισαν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού.  Όπως αναφέρει το Reuters αρκετοί διαδηλωτές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε κλούβες της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, σχεδόν 25.000 αστυνομικοί είναι σε ετοιμότητα στην Κωνσταντινούπολη ενόψει των διαδηλώσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπου παραδοσιακά ξεσπούν επεισόδια μεταξύ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας.

Πολλές πρεσβείες προειδοποιούν τους υπηκόους τους για τον κίνδυνο να σημειωθούν ταραχές κι ειδικά εκείνη των ΗΠΑ έκανε λόγο για ενδεχόμενο να ξεσπάσουν αύριο «βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας».Σχόλια