Τουρκία: Σύλληψη ενός Δανού & ενός Σουηδού για προετοιμασία επίθεσης στην Ευρώπη – Είχαν προσχωρήσει στο ΙΚ

Τουρκία: Σύλληψη ενός Δανού & ενός Σουηδού για προετοιμασία επίθεσης στην Ευρώπη – Είχαν προσχωρήσει στο ΙΚ

Στη σύλληψη ενός Δανού και ενός Σουηδού, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι για την προετοιμασία επίθεσης στην Ευρώπη στο όνομα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, προχώρησαν πριν από περίπου 10 ημέρες οι Αρχές στη νότια Τουρκία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δύο άνδρες, ένας 35χρονος Δανός λιβανικής καταγωγής και ένας 38χρονος Σουηδός ιρακινής καταγωγής, είχαν εκπαιδευτεί στη Συρία και είχαν μπει παράνομα στην Τουρκία πριν από 12 ημέρες.

Η αστυνομία έκανε έρευνα σε ένα σπίτι μέσα στο οποίο οι δύο άνδρες κρύβονταν στα ‘Αδανα της νότιας Τουρκίας. Σύμφωνα με το Dogan, αστυνομικοί ανέκριναν τους δύο ύποπτους επί 10 ημέρες. Και οι δύο φέρεται να είχαν προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος πριν από τρία χρόνια.

Από την πλευρά τους, οι σουηδικές υπηρεσίες ασφαλείας (Säpo) ανέφεραν στην εφημερίδα Aftonbladet ότι ελήφθη η πληροφορία από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών για τη σύλληψη ενός Σουηδού πολίτη στην Τουρκία. «Εστιάζουμε πλέον στη λήψη περισσοτέρων πληροφοριών όσον αφορά τη σύλληψη αυτή και στην ενημέρωσή μας γι] αυτό που έδειξε η τουρκική έρευνα» σημείωσε εκπρόσωπος της Säpo.

Σχόλια