Τουρκία: H χερσαία επίθεση είναι απαραίτητη στη Συρία

Τουρκία: H χερσαία επίθεση είναι απαραίτητη στη Συρία

Υπέρ της διεξαγωγής χερσαίων επιχειρήσεων στη Συρία τάσσεται η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και ορισμένοι Ευρωπαίοι σύμμαχοι, ωστόσο, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «δεν υπάρχει συναίνεση εντός του διεθνούς συνασπισμού και μία στρατηγική για τέτοιου είδους επέμβαση δεν έχει συζητηθεί σοβαρά».

«Κάποιες χώρες, όπως εμείς, η Σαουδική Αραβία και ορισμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης υποστηρίζουν ότι μια χερσαία επιχείρηση είναι απαραίτητη… Ωστόσο το να περιμένει κανείς αυτό (να γίνει) μονάχα από τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ δεν είναι ούτε σωστό ούτε ρεαλιστικό», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters από την Άγκυρα.

«Εφόσον μια τέτοιου είδους επιχείρηση διεξαχθεί, πρέπει να γίνει από κοινού, όπως οι αεροπορικές επιδρομές (που εξαπολύει ο διεθνής συνασπισμός)» επισήμανε επίσης ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, καταλήγοντας:

«Ο συνασπισμός δεν έχει συζητήσει σοβαρά το ζήτημα των χερσαίων επιχειρήσεων. Υπάρχουν χώρες που αντιτίθενται και υπάρχουν κι εκείνοι που δεν σκοπεύουν να λάβουν μέρος αλλά έχουν εκφράσει τη βούληση η Τουρκία ή μια άλλη χώρα να το αναλάβουν».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Σχόλια