Τραμπ: Να κλείσουμε το Ιντερνετ στο Ισλαμικό Κράτος

Τραμπ: Να κλείσουμε το Ιντερνετ στο Ισλαμικό Κράτος

Εμμένει στην πεποίθηση του ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ότι θα πρέπει να αποκλειστεί ο Ισλαμικός κόσμος από το διαδίκτυο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ  κατά την διάρκεια του χθεσινοβραδινού ντιμπέιτ επανέλαβε την πρότασή του να κλείσει τμήμα του Ίντερνετ για να μην μπορεί μέσω του Διαδικτύου το Ισλαμικό Κράτος να στρατολογεί οπαδούς: «Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί μέσω του Internet. Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί το Internet καλύτερα από ότι εμείς χρησιμοποιούμε το Internet και ήταν δική μας ιδέα. Θέλω να βάλω τους πανέξυπνους ανθρώπους από τη Σίλικον Βάλεϊ και άλλα μέρη να βρουν ένα τρόπο να μην κάνει το Ισλαμικό Κράτος αυτό που κάνει»,  επισήμανε ο Τραμπ.

Ο συντονιστής του ντιμπέιτ, δημοσιογράφος του CNN Γουλφ Μπλίτσερ, έσπευσε να του ζητήσει διευκρινήσεις. «Είστε ανοιχτός στο να κλείσουν τμήματα του Διαδικτύου;», τον ρώτησε. «Θα ήμουν σίγουρα ανοιχτός στο να κλείσει το Internet σε περιοχές όπου είμαστε σε πόλεμο με κάποιον», υποστήριξε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος. «Σίγουρα δεν θέλω να αφήνω ανθρώπους που θέλουν να μας σκοτώσουν και να σκοτώσουν το έθνος μας να χρησιμοποιούν το δικό μας Internet», τόνισε ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Δεν λέω να κλείσουμε το Internet. Λέω να κλείσουμε τμήματα του Internet εκεί όπου βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος».Σχόλια