Τράπεζα της Ελλάδος: Ερευνά την χρηματοδότηση της εφημερίδας Veto του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

186 0

Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με την μη υποβολή στις αρμόδιες αρχές, παλαιότερης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορούσε τις συνθήκες χρηματοδότησης Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας διέταξε να διερευνηθεί άμεσα το θέμα.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος σε ανακοίνωση της, η έρευνα ανατέθηκε στον Διευθυντή Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών.

Η έρευνα γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί «χάθηκε» το πόρισμα των ελεγκτών της Τραπέζης της Ελλάδος σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση της εφημερίδας «Veto» του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από τον φυγόδικο επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων για την μη υποβολή στις αρμόδιες αρχές, παλαιότερης έκθεσης της ΤτΕ που αφορούσε τις συνθήκες χρηματοδότησης της εφημερίδας «Veto» διέταξε να διερευνηθεί άμεσα το θέμα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα η υπόθεση αφορά χρηματοδότηση με 11 εκατ. ευρώ της εφημερίδας «Veto» ιδιοκτησίας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από τον φυγόδικο σήμερα Πέτρο Κυριακίδη από την Proton Bank.

Για περισσότερο από μια τριετία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θέματος», βρίσκεται στα αζήτητα πόρισμα που είχε συνταχθεί ειδικά λόγω της «χρηματοδότησης» προς τη «Veto» από τον καταζητούμενο επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη, λίγο πριν η εφημερίδα κατεβάσει ρολά.

 Join the Conversation