Τρισέ: Εάν η Ελλάδα θέλει πραγματικά μια συμφωνία, μπορεί να την πετύχει

Τρισέ: Εάν η Ελλάδα θέλει πραγματικά μια συμφωνία, μπορεί να την πετύχει

Ότι «εάν η Ελλάδα θέλει πραγματικά μια συμφωνία, μπορεί να την επιτύχει», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ενώ πρόσθεσε ότι «εάν δεν υπάρξει συμφωνία, θα πρόκειται για απόφαση της Ελλάδας».

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ επεσήμανε ακόμη ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αποτελούσε πλήγμα για την αξιοπιστία του ευρωπαϊκού διακυβεύματος, και έναν γεωπολιτικό κίνδυνο σε μία χρονική περίοδο όπου καταγράφεται αστάθεια σε γειτονικές χώρες, ενώ ανέφερε ως παραδείγματα τις συρράξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

«Μαζί με το γεωπολιτικό κίνδυνο θα υπήρχε σε ορισμένο βαθμό απώλεια της αξιοπιστίας της Ευρώπης», τόνισε ο Τρισέ, και πρόσθεσε ότι «η εξουσία και η επιρροή της Ευρώπης θα δεχόταν πλήγμα».

Τέλος, αναφορικά με την Ελλάδα, ο κ. Τρισέ δήλωσε ότι μία έξοδος από την ευρωζώνη θα προκαλούσε μια ραγδαία ύφεση στη χώρα, λέγοντας ότι «θα ήταν μια φοβερή καταστροφή για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες», και προσθέτοντας ότι «θα καταγραφόταν κατάρρευση της οικονομίας, περαιτέρω και μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ, μια δραματική αύξηση της ανεργίας και μία πτώση στο βιοτικό επίπεδο».Σχόλια