Τροφές που αυξάνουν την ανδρική γονιμότητα

Τροφές που αυξάνουν την ανδρική γονιμότητα

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν τροφές που ενισχύουν το σπέρμα; Και ποιες είναι αυτές; Συνέχιζε να διαβάζεις πιο κάτω και δες 5 τροφές που μπορούν να ενισχύσουν την ανδρική γονιμότητα.

 

Καρύδια. Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Περίπου μια χούφτα καρύδια τη μέρα συνδέονται με αυξημένη ζωτικότητα του σπέρματος, κινητικότητα και μορφολογία (σχήμα και μέγεθος).

 

Ντομάτες. Οι ντομάτες είναι μία από τις καλύτερες πηγές λυκοπενίου. Η αντιοξειδωτική αυτή ουσία έχει αποδειχθεί, ότι βελτιώνει σημαντικά την κινητικότητα, τη δραστηριότητα και τη δομή του σπέρματος. Το λυκοπένιο υπάρχει σε μεγαλύτερη ποσότητα στις μαγειρεμένες ντομάτες. Πρόσθεσε ελαιόλαδο για να βοηθήσεις την απορρόφηση αυτού του λιποδιαλυτού αντιοξειδωτικού.

 

Φακές. Οι φακές είναι μία από τις πιο πλούσιες πηγές φυλλικού οξέος, που παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τόσο στην ανδρική, όσο και τη γυναικεία γονιμότητα. Έχει βρεθεί, ότι άνδρες με χαμηλή πρόσληψη φυλλικού οξέος από τη διατροφή τους, έχουν υψηλότερα ποσοστά χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο σπέρμα τους.

 

Νερό. Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να βελτιωθεί η ποσότητα και ποιότητα του σπέρματος είναι να πίνεις αρκετό νερό. Το σπέρμα είναι κατά βάση νερό και η αύξηση της κατανάλωσης υγρών, βοηθά στην εκσπερμάτιση και τη βελτίωση της παραγωγής σπέρματος.

 

Μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια πηγή του αμινοξέος L –arginine, για το οποίο έρευνες έχουν δείξει, ότι αυξάνει τον όγκο της εκσπερμάτισης και βελτιώνει την κινητικότητα και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

 

 

 Σχόλια