Τσακαλώτος: Ανοιχτά τα ζητήματα της προστασίας της κύριας κατοικίας & του ΦΠΑ – Άγνωστο το πότε θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση

Τσακαλώτος: Ανοιχτά τα ζητήματα της προστασίας της κύριας κατοικίας & του ΦΠΑ – Άγνωστο το πότε θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση

Ότι δε γνωρίζει την ημερομηνία που θα δοθεί η έγκριση προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που νωρίτερα ανέφεραν ότι παραμένουν ανοιχτά τα θέματα του νόμου Κατσέλη, αλλά και του ΦΠΑ.

«Ολοκληρώσαμε σήμερα με τους θεσμούς τη νέα φάση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την οργανωτική δομή και τη λειτουργία των τεχνικών κλιμακίων. Όλοι διαπιστώσαμε ότι δουλεύει πολύ καλύτερα το σύστημα. Επί της ουσίας έχουμε κάποια μικρά ζητήματα που είναι προς επίλυση για να τελειώσουν τα πρώτα προαπαιτούμενα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος ενώ στη συνέχεια δέχθηκε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι αυτά τα ζητήματα στα οποία αναφερθήκατε;

Λίγο η ενέργεια, λίγο η φορολογία και άλλα. Είναι, όμως, όλα αντιμετωπίσιμα. Υπάρχει, ωστόσο, ένα θέμα που είναι πιο «μεγάλο αγκάθι». Αυτό για το νόμο Κατσέλη, όπου έχουμε κάποια πρόοδο σε ένα – δύο σημεία, αλλά υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές.

Δημοσιογράφος: Τι πρόβλημα υπάρχει με το θέμα του ν. Κατσέλη;

Εμείς δεχόμαστε να είναι πιο αυστηρό το κόστος σε όποιον μπει στο σύστημα (στο νόμο Κατσέλη, δηλαδή), και δεν έπρεπε να μπει. Ακόμα πρέπει να συμφωνήσουμε για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει το νέο νομοσχέδιο –σ’ αυτό μπορούμε να είμαστε πιο ευέλικτοι. Στα κριτήρια, όμως, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Είτε στα οικονομικά, είτε στην αξία του σπιτιού. Εκεί ακόμη υπάρχει διαφορά.

Δημοσιογράφος: Νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία προσέγγιση…

Όχι. Δεν θα έλεγα ότι δεν υπάρχει καμία προσέγγιση, αλλά…

Δημοσιογράφος: Τι σημαίνει αυτό; Ότι το νομοσχέδιο μπορεί να πάει στα δεύτερα προαπαιτούμενα;

Δεν το ξέρω αυτό. Όταν έχεις πολιτικές διαφορές και διαπραγματεύεσαι, δεν υπάρχει τι μπορεί να γίνει.

Δημοσιογράφος: Για την άλλη εβδομάδα είναι πιθανή η έγκριση εκταμίευσης της δόσης ή όχι;

Δεν το ξέρω.

Δημοσιογράφος: Για τον ΦΠΑ τα βρήκατε;

Είναι από τα θέματα που πρέπει να λύσουμε ή να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον.Σχόλια