Τσακαλώτος: Δε θα υπάρξει λύση στο Brussels Group – Οι αποφάσεις θα παρθούν σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο

Τσακαλώτος: Δε θα υπάρξει λύση στο Brussels Group – Οι αποφάσεις θα παρθούν σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο

Ότι δε θα υπάρξει τελική λύση στο Brussels Group και ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα παρθούν σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον βρετανικό Guardian.

«Οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να συγκλίνουν απόλυτα, αλλά η γενική εντύπωση είναι ότι υπάρχει σύγκλιση. Υπάρχει η λογική πιθανότητα της σύγκλισης, αλλά αυτή θα πρέπει να οριστικοποιηθεί μετά το πέρας του Brussels Group και σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να ‘’κλείσουν’’ οι διαφορές και να υπάρξει αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι το Brussels Group είναι ο χώρος στον οποίο γίνονται οι συζητήσεις, αλλά δεν λαμβάνονται οι αποφάσεις, ενώ υποστήριξε ότι σήμερα οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο θέμα του ΦΠΑ: «Το Brussels Group εργάζεται σε ‘’μικρά κουτάκια’’, εξετάζει όλα τα θέματα, αλλά οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται εδώ», εξήγησε.

Αναφορικά με την ελληνική πλευρά, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι για την Αθήνα οι διαπραγματεύσεις γίνονται βάσει «του τι είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε, των κόκκινων γραμμών μας και του τι θα λάβουμε ως αντάλλαγμα».

Σχολιάζοντας το ΔΝΤ, ο κ. Τσακαλώτος κατηγορεί το Ταμείο ότι τηρεί την πλέον σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι «το ΔΝΤ είναι πολύ, μα πάρα πολύ σκληρό σε όλα τα θέματα, και ουσιαστικά δεν εμπλέκεται με τον ορθό τρόπο στις διαπραγματεύσεις».

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα εάν η Ελλάδα θέλει μία βραχυπρόθεσμη ή μία μακροπρόθεσμη συμφωνία, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι οι δύο διαπραγματεύσεις έχουν συγχωνευτεί.

Σχόλια