Τσακαλώτος: Συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης οι χειρισμοί Βαρουφάκη

Τσακαλώτος: Συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης οι χειρισμοί Βαρουφάκη

Ότι η ευθύνη για τα όσα έγιναν στους πρώτους έξι μήνες διαπραγμάτευσης και τους χειρισμούς Βαρουφάκη είναι μια συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, και απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη περί «Plan X» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ιστορίες».

«Έχω τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές. Διευκρινίσαμε –το έκανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός- τα θετικά και τα αρνητικά για το πρώτο εξάμηνο. Υπάρχει συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

«Σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να πω ότι κάποιος άνθρωπος μπορεί να είναι υπουργός Οικονομικών και να κάνει τις υποχρεώσεις του ως υπουργός, ή να απαντά στις συνεντεύξεις του Βαρουφάκη… Και τα δύο μαζί δε γίνονται, δεν υπάρχει χρόνος», σημείωσε ακόμη ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας σε σχόλια της βουλευτού της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, που τον είχε προκαλέσει να πάρει θέση για το Plan X, και αφήνοντας ένα έμμεσο «καρφί» για τις συχνές συνεντεύξεις του κ. Βαρουφάκη.Σχόλια