Τσίπρας: Απαράδεκτες οι απαιτήσεις των δανειστών για άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Τσίπρας: Απαράδεκτες οι απαιτήσεις των δανειστών για άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Δεν συμμερίστηκε τις απαιτήσεις των δανειστών για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, την ώρα που ζητείται από την Ελλάδα να παρέχει στέγη στους πρόσφυγες, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρέπει να δούμε ζητήματα που, πέραν μιας οικονομικής βαρβαρότητας, εμπίπτουν και σε ένα σκέλος ηθικής: την ίδια στιγμή που οι νησιώτες μας ανοίγουν την αγκαλιά τους στα κύματα των προσφύγων, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Την ίδια στιγμή που εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν στέγη – έστω και προσωρινή, η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις, ακόμα και παράλογες απαιτήσεις σχετικά με την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε αυτές τις πιέσεις.

 Σχόλια