Τσίπρας: Δεν υπάρχει λόγος για εκλογές – Δεν τις έχουμε χόμπι

Τσίπρας: Δεν υπάρχει λόγος για εκλογές – Δεν τις έχουμε χόμπι

Ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας οι εκλογές», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στις ερωτήσεις των κοινοβουλευτικών συντακτών σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Ο ίδιος, μάλιστα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για πρόωρες εκλογές, προσθέτοντας πως για την κυβέρνηση οι εκλογές δεν αποτελούν χόμπι.

Στο ίδιο θέμα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε με νόημα πως: «κατά βάθος νομίζω ότι κανείς δεν τις θέλει» τις εκλογές.

Σε ερώτηση για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την προσδοκία της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έως τα τέλη Ιανουαρίου με στόχο την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση το Μάρτιο. «Αυτό θέλουμε, γι’ αυτό παλεύουμε», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στο Κυπριακό, εν όψει της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου, λέγοντας ότι θα πάρει θέση στο δημοψήφισμα και «δεν θα παίξει τις κουμπάρες».

«Προετοιμαζόμαστε για την Γενεύη, αλλά δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις. Είναι ο γνωστός Ερντογάν», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας, εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την αβεβαιότητα που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη εξαιτίας των τρομοκρατικών χτυπημάτων, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, όπου, όπως ανέφερε, διαπιστώνεται μία ροπή προς την αντισυστημική ψήφο.Σχόλια