Τσίπρας: Δεν υπογράψαμε σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της χώρας

Τσίπρας: Δεν υπογράψαμε σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της χώρας

«Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να βγει από την πολύχρονη κρίση που τη μαστίζει. Πρέπει να πετύχει και στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος κρίνεται και η επιτυχία της Ευρώπης απέναντι στην κρίση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.

«Επιβεβαιώνουμε σήμερα τη στρατηγική σχέση που μας συνδέει με τη Γαλλία. Ο Φρανσουά ήρθε στην Ελλάδα σε μια στιγμή που η Ελλάδα έχει ανάγκη να μετατραπεί από μέρος της κρίσης σε μέρος της λύσης και πιστεύουμε ότι η οικονομική κρίση, που δυστυχώς παραμένει ως απειλή στην ευρωζώνη, όπως και η κρίση στην ευρύτερη περιοχή αλλά και με τους πρόσφυγες, θα αντιμετωπιστεί και η Ελλάδα θα γίνει παράγοντας επίλυσης», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Τον περασμένο Ιούλιο περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά οι δύσκολες στιγμές δένουν τους ανθρώπους. Ο Φρανσουά ήταν από τους ανθρώπους που με έπεισαν να δεχτώ έναν δύσκολο συμβιβασμό. Θέλω να πιστεύω ότι το μήνυμα της συνάντησής μας πρέπει να είναι ότι η ανόητη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πρέπει να φύγει από το τραπέζι και δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να την επαναφέρει. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να βγει από την κρίση. Και από την επιτυχία του προγράμματος κρίνεται η Ευρώπη. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Ο παράγοντας που κρίνει την πολιτική σταθερότητα είναι η κοινωνική συνοχή», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία που θα τηρήσει. Δεν υπέγραψε σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της και διάλυσης της κοινωνικής της συνοχής», ξεκαθάρισε.

«Η Γαλλία αποτελεί σημαντικό εταίρο για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους αυτούς. Παράλληλα, με τη μεταφορά τεχνογνωσίας, η Γαλλία μπορεί να βοηθήσει κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και του πελατειακού κράτους. Εμείς θέλουμε αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σαπέν υπέγραψαν συμφωνία για παροχή τεχνογνωσίας για τη Δημόσια Διοίκηση. Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο Ολάντ και για επενδύσεις, για συμφωνία ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Γιούνκερ και συνεργασία εταιρειών στη Μέση Ανατολή», αποκάλυψε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 Σχόλια