Τσίπρας: Δεν μετανιώνω που διάλεξα συμβιβασμό, αντί για το χορό του Ζαλόγγου

Τσίπρας: Δεν μετανιώνω που διάλεξα συμβιβασμό, αντί για το χορό του Ζαλόγγου

Απαντήσεις προς την κριτική που ακούστηκε από διάφορες πλευρές, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τςίπρας στην ομιλία του στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής. Ξεκινώντας είπε ότι σήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος μιας σκληρής επίπονης διαδικαςίας. Διαπίστωσε ότι η χώρα είναι εκτός αγορών, ενώ εξαντλήθηκε το εξάμηνο, καθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης και κάθε περιθώριο ρευστότητας χωρίς δανεισμό. Τόνισε ότι οι δανειστές επέλεξαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση σε σημείο μη διαχειρίσιμο και έτσι η συμφωνία ήταν μια αναγκαστική επιλογή

Ανέλυσε ότι βρεθηκε σε ένα δίλημμα το οποίο δεν ήταν μνημόνιο ή ατακτη χρεοκοπία, αλλά όπως είπε το πραγματικό δίλημμα ήταν μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή.

Απαντώντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι εναλλακτική λύση δεν είναι να καταγγέλουμε το χρεος πιστευοντας ότι αυτομάτως έτσι θα μειωθεί.

Αναγνώρισε πως πήρε μια επώδυνη επιλογή ευθύνης. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν είναι αμελητέα η ρωγμή που έχει ανοίξει σήμερα που φανερώνει την αντιπαράθεση στις συντηρητικές και προοδευτικές δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη.

Υπογράμμισε ότι μπροστά στο τελεσίγραφο για την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ανέλαβε την ευθυνη απέναντι στον ελληνικό λαό «να παραμείνουμε ζωντανοί και να συνεχίσουμε τον αγώνα».

«Δεν μετανοιώνω ούτε που πάλεψα όσο κανείς προκειμένου να υπερσπιστώ το δίκιο του ελληνικού λαού, ούτε που αποφάσισα των συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου» είπε.

Επανέλαβε την πρόθεσή του να συγκρουστεί με την εγχώρια διαπλοκή, μιλώντας για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και είπε ότι ο νόμος αυτός σύντομα θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τα δημόσια έργα.

Απευθυνόμενος δε στον κ. Μεϊμαράκη είπε με νόημα: «Μην μιλάτε για εκλογές κ. Μεϊμαράκη, γιατί ενίοτε τα αιτήματα γίνονται δεκτά».Σχόλια