Τσίπρας: Δεν ζητάω συγκυβέρνηση… συνεννόηση θέλω

Τσίπρας: Δεν ζητάω συγκυβέρνηση… συνεννόηση θέλω

«Το ότι θέλουμε συνεννόηση σε μεγάλα ζητήματα όπως το ασφαλιστικό και το κυπριακό, δεν σημαίνει ότι ζητάμε στήριξη για να περάσουμε δύσκολους κάβους» υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, καθιστώντας σαφές πως «δεν μπαίνουμε σε συνδιαλλαγή με κανέναν».

«Έχουμε τρία μεγάλα ζητήματα μπροστά μας στα οποία πρέπει να υπάρχει μία εθνική γραμμή πλεύσης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, διαχωρίζοντας την έννοια συνεννόηση από αυτήν της συγκυβέρνησης. Παράλληλα εξήγησε ότι νιώθει «πολύ ασφαλής με την κυβερνητική πλειοψηφία» υπογραμμίζοντας πως οι εκλογές έγιναν πριν από μόλις δύο μήνες.

Για τον Βασίλη Λεβέντη
«Δεν πάει πολύς καιρός που το πολιτικό και μιντιακό σύστημα απαξίωνε εν χορώ τον Βασίλη Λεβέντη. Κάποτε οι συνάδελφοί σας τον καλούσαν μόνο για να τον κερνάνε πίτσες και τώρα τον θεωρείτε ρυθμιστή» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

«Εγώ του είπα ότι πολλά από αυτά που λέει, επί της αρχής είναι πράγματα που δεν διαφωνεί κανείς. Ωστόσο ο τρόπος για να γίνουν αυτά τα σημεία είναι περίπλοκος. Ωραίες ιδέες, στην εφαρμογή τους όμως είναι δύσκολες» τόνισε αναφερόμενος στα 9 σημεία του Βασίλη Λεβέντη.

Για τη Νέα Δημοκρατία
«Η χώρα δε μπορεί να περιμένει τη Νέα Δημοκρατία. Καταλαβαίνω πως βρίσκεται σε μία ατέρμονη εσωκομματική διαμάχη. Αλλά πρέπει σύντομα να μπουν δυναμικά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για το ασφαλιστικό
«Η κυβέρνηση έχει συγκροτημένη πρόταση για το ασφαλιστικό που συζητείται τώρα στην ΟΚΕ και θα έλθει και στην Βουλή. Προβλέπει διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, εξασφαλίζει ότι όποιος έχει εργασθεί επί 15 έτη δικαιούται εθνική σύνταξη, ως βάση πάνω στην οποία θα χτισθεί η αναλογική σύνταξη, προβλέπει ενοποίηση ταμείων, ενώ σε ότι αφορά την κάλυψη του 0,4% υπάρχει και η πρόταση για μια μικρή αύξηση της εργοδοτικής εισφοράς η οποία θα αποσβεστεί στο μέλλον, καθώς από το 2017 και μετά προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός σε σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό.

Για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες
«Κάναμε τους κακούς όχι γιατί θέλουμε να χτυπήσουμε τα μέσα ενημέρωσης. Αλλά γιατί πρέπει να μπουν κανόνες. Δεν γίνεται κάποιοι να μην δανειοδοτούνται και να έχουν γονατίσει, όπως πολλές επιχειρήσεις και κάποιοι να δανειοδοτούνται επειδή διαμορφώνουν την άποψη της κοινής γνώμης» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Απάντηση στο γερμανικό δημοσίευμα
«Υπάρχουν συντηρητικοί κύκλοι που δεν χάνουν ευκαιρία να βάλλουν κατά της Ελλάδας» κατήγγειλε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Die Welt, τονίζοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές περί «ακυβέρνητης χώρας». «Η χώρα όχι μόνο υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, αλλά έχει ξεπεράσει δύσκολους κάβους. Αν κάποιοι θέλουν να βάλουν από το παράθυρο αυτό που δεν κατάφεραν να βάλουν από την πόρτα, θα διαψευστούν» τόνισε συμπληρώνοντας πως τέτοια δημοσιεύματα δεν τον ανησυχούν.Σχόλια