Τσίπρας: Εξαιρετικά φτωχή η πρόοδος της μετεγκατάστασης προσφύγων

Τσίπρας: Εξαιρετικά φτωχή η πρόοδος της μετεγκατάστασης προσφύγων

Ότι η πρόοδος της μετεγκατάστασης προσφύγων είναι «εξαιρετικά φτωχή», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η πρόοδος της μετεγκατάστασης είναι εξαιρετικά φτωχή, ακόμα και προς ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες δεν έχουν επωμισθεί κανένα βάρος προσφυγικών ροών, ενώ επεσήμανε ότι, από την περασμένη χρονιά, λιγότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη -παρά τις δεσμεύσεις για δεκάδες χιλιάδες.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη ένας σταθερός μηχανισμός επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία προς αυτά τα κράτη, ενώ αναφερόμενος στην ελληνοτουρκική συνεργασία για το θέμα, στη βάση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, σημείωσε ότι είναι πολύ καλή, και συμπλήρωσε ότι προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυσή της.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη των χωρών προέλευσης και διέλευσης, όχι μόνο με όρους βοήθειας και ενίσχυσης των δυνατοτήτων τους, αλλά επίσης και στην προώθηση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.Σχόλια