Τσίπρας: Η ελάφρυνση του χρέους μπορεί να δώσει ανάσα στα δημοσιονομικά

Τσίπρας: Η ελάφρυνση του χρέους μπορεί να δώσει ανάσα στα δημοσιονομικά

Στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρα από το βήμα της διημερίδας για την πρωτοβάθμια υγεία, ενώ επιτέθηκε και στην προηγούμενη κυβέρνηση, με αφορμή το χρέος.

«Ίσως το πιο σημαντικό είναι η ημερήσια διάταξη καθώς για πρώτη φορά στην ατζέντα θα εισαχθεί το θέμα ελάφρυνσης του χρέους» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Η ελάφρυνση είναι αναγκαία και μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο κλίμα στην οικονομία, να δώσει ανάσα στα δημοσιονομικά της χώρας και σήμα ότι περνάμε σε έναν ενάρετο κύκλο που πλέον δεν θα μας απασχολούν οι περικοπές αλλά η παραγωγή πλούτου και ενίσχυσης των αδύναμων».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση μιλούσε διαρκώς για βιώσιμο χρέος, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν λέει κουβέντα, ίσως γιατί δεν έχει κάτι να πει» ανέφερε επίσης και πρόσθεσε ότι «θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να γυρίσει η χώρα σελίδα, να στηριχθεί στα πόδια της και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον ισότητας».

«Παρότι η χώρα περνάει τον πιο δύσκολο κάβο, αυτή η κυβέρνηση ματώνει καθημερινά σε έναν δύσκολο αγώνα και έρχεται η στιγμή που θα φέρει αποτελέσματα», σημείωσε.Σχόλια