Τσίπρας: «Η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» – συνάντηση με ΓΓ. ΝΑΤΟ

Τσίπρας: «Η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» – συνάντηση με ΓΓ. ΝΑΤΟ

Κομβικής σημασίας χαρακτήρισε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τη μείωση των προσφυγικών ροών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, δρόμος στον οποίο η στάση της Τουρκίας και οι διεκδικήσεις της στο Αιγαίο βάζουν εμπόδια.

«Η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι σαφές ότι δεν θα σταματήσουμε και τις σκληρές μας προσπάθειες να καταστήσουμε ακόμη πιο αποτελεσματική τη συμφωνία», τόνισε, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στη συνεργασία με την συμμαχία και έκανε λόγο για ουσιαστικές συνομιλίες.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο κ. Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για επιχειρήσεις ουσίας που ήδη κάνουν τη διαφορά και που ήδη έχουν μειώσεις τις προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά.Σχόλια