Τσίπρας: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σε ένα πρωτοφανώς δυσμενές περιβάλλον

Τσίπρας: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σε ένα πρωτοφανώς δυσμενές περιβάλλον

Με αναφορά στη νίκη του Ολυμπιακού, ξεκίνησε την ομιλία του στο συνέδριο του «The Economist», το οποίο διεξάγεται για δεύτερη μέρα στο ξενοδοχείο Intercontinental, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην Ευρώπη πάμε καλά. Ο Ολυμπιακός κέρδισε και πάμε στην Ευρωλίγκα. Θα πάμε καλά όμως και υπόλοιπα».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του της οποία άξονας ήταν ο απολογισμός των 100 ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε στο μνημόνιο τόνισε πως δεν ήταν απλώς ένα οικονομικό λάθος, αλλά «η συνειδητή επιλογή να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων και των μικρών επιχειρηματιών».

«Οι κοινωνικές ανισότητες εκτινάχθηκαν, η ανεργία τριπλασιάστηκε, οι μισθοί καταποντίστηκαν το κοινωνικό κράτος κατέρρευσε», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως οι μόνοι που δεν υπέστησαν ζημίες ήταν οι Έλληνες πλούσιοι, «αυτοί που έβγαλαν τα χρήματα του στο εξωτερικό και φοροδιαφεύγουν μέχρι και σήμερα».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμα ότι η εντολή των εκλογών ήταν η αλλαγή πολιτικής του μνημονίου και υπογράμμισε πως η νέα κυβέρνηση φέρει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη. «Νομοθετούμε και διαπραγματευόμαστε στο όνομα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και μεγάλων αξιών και οραμάτων», σημείωσε.

Ακόμα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σε ένα πρωτοφανώς δυσμενές περιβάλλον, «στο ναρκοθετημένο έδαφος» που, όπως τόνισε, «με επιμέλεια έφτιαξε η απελθούσα κυβέρνηση των υποστηρικτών του μνημονίου». «Παραλάβαμε μια χώρα με διαπιστωμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων», ανέφερε.

Την ομιλία του κ. Τσίπρα παρακολούθησε πληθώρα μελών της κυβέρνησης που έχουν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο Intercontinental, ανάμεσά τους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξη, Γιάννης Πανούσης, και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.Σχόλια