Τσίπρας – LIVE: Αποδείξαμε ότι υπάρχει και η Αριστερά που δε φοβάται να αναλάβει ευθύνες

Τσίπρας – LIVE: Αποδείξαμε ότι υπάρχει και η Αριστερά που δε φοβάται να αναλάβει ευθύνες

«Αποδείξαμε ότι εκτός από την Αριστερά της απόδρασης και του εθνικού απομονωτισμού, υπάρχει και η Αριστερά που δε φοβάται να μπει και η ίδια στη φωτιά, δε διστάζει να αναλάβει ευθύνες», σημείωσε στην έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες του δεύτερου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του TAE KBO NTO στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, πρόκειται για το πρώτο συνέδριο Αριστερού κόμματος στην Ελλάδα, με το κόμμα αυτό να βρίσκεται στην κυβέρνηση, ενώ συμπλήρωσε ότι η Αριστερά αναλαμβάνει το ιστορικό καθήκον να βγάλει τη χώρα από την κρίση, με την κοινωνία όρθια. «Συνεχίζουμε να δίνουμε σκληρές μάχες, περάσαμε από συμπληγάδες, αλλά μείναμε όρθιοι και βγήκαμε πιο έμπειροι», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, το χαρακτήρισε «θρίαμβο», ενώ σημείωσε ότι θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις μεγάλες στιγμές των αγώνων του λαού μας, και το χαρακτήρισε «αποστομωτική απάντηση» στις κλειστές τράπεζες και στην επιβολή των capital controls.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται με ρεαλιστικό οδικό χάρτη, για την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών, σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμιστικές τομές που θα οικοδομούν σε ορίζοντα 5ετίας μια χώρα ισότητας, ελευθερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε. Εν συνεχεία, επέμεινε ότι πρέπει να σταλεί «καθαρό μήνυμα ότι έχουμε πυξίδα και σχέδιο να νικήσουμε».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την καθυστέρηση συγκεκριμενοποίησης των μέτρων για το χρέος και την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση. «Τηρούμε τη συμφωνία αψηφώντας το κόστος, απαιτούμε το ίδιο. Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της, αλλά ταυτόχρονα θα κλείσουν και τα μέτρα για το χρέος και θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση. Δεν υπάρχει πια «θα δούμε»», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του κ. Τσίπρα:

Πηγή φωτογραφίας: protothema.gr

Σχόλια