Τσίπρας: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έδωσε απαντήσεις – Φέρνει στη Βουλή συκοφαντίες κίτρινων φυλλάδων

Τσίπρας: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έδωσε απαντήσεις – Φέρνει στη Βουλή συκοφαντίες κίτρινων φυλλάδων

Ότι δεν έλαβε απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, καταλογίζοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «διάβασε την ομιλία του σαν να μην τρέχει τίποτα», παρά τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.

«Τελείωσα την ομιλία μου ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει και αφού επικαλείται την αλήθεια για τη Siemens και να πει εάν υπήρχε σκάνδαλο Siemens ή όχι. Και εσείς κύριε Μητσοτάκη κάνατε πως δεν ακούσατε και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει οι συνεργάτες σας. Σας ζήτησα ευθαρσώς να απαντήσετε τι θα κάνατε με τα θαλασσοδάνεια της Νέας Δημοκρατίας. Απαντήσατε πως τα λειτουργικά σας έξοδα θα τα καλύψετε από κουπόνια και χορηγίες και η επιχορήγηση η κρατική θα πηγαίνει στα δάνεια. Αυτά είναι κόκκινα δάνεια και κάποιοι πολίτες που δεν είναι στο νόμο Κατσέλη βλέπουν να γίνονται πλειστηριασμοί. Όχι μόνο αρνείστε να απαντήσετε αλλά όταν λέτε Siemens δεν βάζετε ποτέ μπροστά τη λέξη σκάνδαλο. Δεν απαντήσατε στην ομιλία σας και ήσασταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Αντίθετα φέρνει στη Βουλή συκοφαντίες κίτρινων φυλλάδων», είπε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «θυμήθηκε την περιβόητη ιστορία για το Πόθεν έσχες των κ.κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη», ενώ πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομίας και Επικρατείας αθωώθηκαν από την επιτροπή της Βουλής με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ.

«Το μόνο που θέλετε να πείτε στον ελληνικό λαό πως όλοι ίδιοι είναι. Δεν ήξερα πως η διαπλοκή 40 χρόνια στη χώρα είχε το όνομα Καλογρίτσας. Ήταν στενός φίλος του Φλωράκη», σημείωσε ακόμη, και αναρωτήθηκε σε τι τον ευνόησε η σημερινή κυβέρνηση.

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ για «λάσπη στον ανεμιστήρα», αλλά και ότι αναμασά τα επιχειρήματα των καναλαρχών.

«Δεν είναι εύκολο από το πρωί μέχρι το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν. Έχουμε απέναντι αυτούς που δεν πήραν άδεια αλλά και αυτούς που αναγκάστηκαν να πληρώσουν. Όλους απέναντι τους έχουμε. Θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις. Δώσαμε υπόσχεση να πάμε μέχρι τέλους», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας για το θέμα των αδειών.Σχόλια