Τσίπρας σε υπουργούς: Να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι τις 11 Απριλίου

Τσίπρας σε υπουργούς: Να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι τις 11 Απριλίου

Εντολή προς τους αρμόδιους υπουργούς που σηκώνουν το κύριο βάρος της διαπραγμάτευσης, να κλείσουν τη συμφωνία με τους δανειστές το αργότερο μέχρι τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, στις 11 Απριλίου, προκειμένου στη συνέχεια να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, φέρεται να έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί οι κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή να διεξαχθούν μέχρι τις 21-22 Απριλίου, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup, προκειμένου να αποφανθεί επί της αξιολόγησης.

Μέχρι στιγμής πάντως, τόσο για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όσο και για την ευρωπαϊκή πτέρυγα των δανειστών, παραμένει «πονοκέφαλος» η στάση του ΔΝΤ, με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να διαμηνύει σχετικά ότι «Η ελληνική πλευρά θα τηρήσει πλήρως όσα συμφωνήσαμε, δε θα κάνει λιγότερα από όσα συμφωνήσαμε τον προηγούμενο Ιούλιο, αλλά δεν πρόκειται να κάνει και τίποτε περισσότερο από όσα συμφωνήσαμε τον προηγούμενο Ιούλιο. Τίποτα λιγότερο αλλά και τίποτα απολύτως περισσότερο. Όσοι ζητούν περισσότερα, νομίζω ότι θα πρέπει να κληθούν να δώσουν απαντήσεις για το αν το κάνουν επειδή έχουν επιχειρήματα, ή αν το κάνουν επειδή έχουν άλλους στόχους και σκοπούς, και θέλουν να εγκαταλείψουν την παρουσία τους στο πρόγραμμα».Σχόλια