Τσίπρας: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η καθαρή εντολή τετραετίας

Τσίπρας: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η καθαρή εντολή τετραετίας

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καθαρή εντολή τετραετίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ «με τις συστημικές δυνάμεις του παλαιού πολιτικού συστήματος».

Αναλυτικότερα, κατά την εισήγησή του στο διευρυμένο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον εκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, την οργανωτική προετοιμασία εν όψει των εκλογών, και στο πολιτικό πλαίσιο που θα κινηθεί το κόμμα, απευθυνόμενο στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η εκλογική μάχη δεν πρέπει να μετατραπεί σε εμφύλιο της Αριστεράς. «Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ. Στόχος μας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για το σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια» επισήμανε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά στον πολιτικό στόχο, είπε ότι ο ελληνικός λαός θα κρίνει, αν «σωστά παλέψαμε στην σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες», προσθέτοντας ότι ο λαός θα κληθεί να κρίνει «αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μαζική οικονομική καταστροφή, αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε στις δεδομένες συνθήκες και συσχετισμούς να φέρει μια καλύτερη συμφωνία και, εν τέλει, ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους».

Τέλος, σκιαγραφώντας τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές της οργανωτικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης του κόμματος και εξωστρεφούς δράσης του. Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε τη συγκρότησης ενός πανελλαδικού σώματος αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ, τα μέλη των νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτές, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα.Σχόλια