Τσίπρας: «Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να εκπληρωθεί το χρέος των γερμανικών αποζημιώσεων»

Τσίπρας: «Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να εκπληρωθεί το χρέος των γερμανικών αποζημιώσεων»

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα μέχρι τέλους, με σχέδιο στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Είναι μία πρωτοβουλία εθνικής σημασίας και θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο για να εκπληρωθεί αυτό το χρέος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων  και του κατοχικού δανείου, κατά τον χαιρετισμό του στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που γίνονται στο Κομμένο Άρτας για τη σφαγή της 16ης Αυγούστου του 1943.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου «έχουμε συγκροτημένη εθνική στρατηγική με πρωτοβουλία και συντονισμό της Βουλής των Ελλήνων».

Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στο Κομμένο νωρίς το πρωί της Τρίτης. Κατά την άφιξή του άγημα του στρατού απέδωσε τιμές, ενώ τον υποδέχθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, βουλευτές και ο δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στον οποίο ανήκει το χωριό, Ευστάθιος Γιαννούλης.

Εν συνεχεία, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων.Σχόλια