Τσίπρας: Θέλουμε ισχυρή εντολή τετραετίας για να συνεχίσουμε το έργο μας

Τσίπρας: Θέλουμε ισχυρή εντολή τετραετίας για να συνεχίσουμε το έργο μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα κερδίσει την Κυριακή, αλλά θα πάρει εντολή σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΖΑ, στην πλατεία Συντάγματος.

Θέλουμε ισχυρή εντολή τετραετίας για να συνεχίσουμε το έργο μας, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε ότι «Χρειαζόμαστε σταθερότητα για να διατηρήσουμε όσα κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση».

Το δίλημμα της κάλπης, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, είναι εάν θα γυρίσουμε πίσω ή εάν θα συνεχίσουμε όσα ξεκινήσαμε πριν από λίγους μήνες για να φτιάξουμε τη νέα Ελλάδα. Το αποτέλεσμα στις ελληνικές εκλογές, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Γιατί σε λίγες μέρες έχει εκλογές στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία, συμπλήρωσε.

«Η μάχη για την αλλαγή της Ευρώπης, όχι μόνο δε τελείωσε τον Ιούλη, αλλά τώρα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν παραδίδουμε τα όπλα και συνεχίζουμε για να δρέψουμε όλοι μαζί τους καρπούς που έσπειρε ο αγώνας του ελληνικού λαού», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη χωρίζεται από τη μια στις δυνάμεις της προόδου και από την άλλη στις δυνάμεις της συντήρησης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το κόμμα της Μέρκελ, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ.

sygkentrosi

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «όλους τους προηγούμενους μήνες δώσαμε έναν σκληρό και άνισο αγώνα μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου. Και ο αγώνας μας αυτός συντάραξε ολόκληρη την Ευρώπη, ολόκληρο τον κόσμο». «Μέσα στην Ευρώπη, δώσαμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης και μέσα στην Ευρώπη καταφέραμε παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές να κερδίσουμε πολύτιμο έδαφος», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι «έχουμε τη βούληση να αγωνιστούμε μαζί με τον ελληνικό λαό για να ανοίξουμε δρόμους, για να βγούμε από το αδιέξοδο της λιτότητας». «Ποιον θα εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός για να διαπραγματευτεί υπέρ των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας; Ποιος θα διαπραγματευτεί για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

«Ο ελληνικός λαός, δε θέλει την παλινόρθωση των πολιτικών δυνάμεων που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια, που εκμεταλλεύτηκαν, απαξίωσαν και τελικά ρήμαξαν το κράτος και τους θεσμούς. Θέλει όλοι μαζί να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα με μια Αριστερά που γνωρίζει ότι επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς», είπε ακόμα.

Αναφερόμενος στους νέους, ο κ. Τσίπρας τους κάλεσε «να μην τους χαρίσουν το δικαίωμα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας». «Να πάνε στην κάλπη, να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους» κατέληξε, κάνοντας λόγο για «μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς, της Ευρώπης».Σχόλια