Τζιτζικώστας: Να αλλάξουμε τώρα, όχι αύριο – Ο Τσίπρας υποσχέθηκε λύτρωση, χωρίς αναστολές (φωτό)

Τζιτζικώστας: Να αλλάξουμε τώρα, όχι αύριο – Ο Τσίπρας υποσχέθηκε λύτρωση, χωρίς αναστολές (φωτό)

Την πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποίησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στο Γκάζι (Gazi Hall Ιερά Οδός 7-13) ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρουσίασε το πολιτικό του πρόγραμμα για να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, ενώ το παρών έδωσαν πολλά στελέχη της ΝΔ, όπως ο Νότης Μηταράκης, ο Σίμος Κεδίκογλου και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, όπως και πολλοί νεολαίοι.

2

Ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε τους πολίτες «να αλλάξουμε τώρα και όχι αύριο», και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι εκφράζει το παλαιό και σε ύφος και σε φωνή, καθώς, όπως είπε, υποσχέθηκε τη λύτρωση στον κόσμο χωρίς αναστολές, χωρίς να τηρήσει τις υποσχέσεις του, ακολουθώντας τις παλαιοκομματικές μεθόδους.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ έχει σαπίσει και απειλεί να σαπίσει την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δε βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση, βιώνει μια παρακμή, και επιρρίπτοντας ευθύνες στο παλαιό πολιτικό σύστημα.

1

«Δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με τη μέθοδο που το δημιούργησες», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «έχουμε να επιλέξουμε αν θα συντηρήσουμε το παλιό που τελειώνει, ή θα γίνουμε εμείς το νέο που θα εμπνεύσει και τη χώρα», σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου παρά μόνο για τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν».

3

Πρέπει να τελειώνουμε με το ψευτοδίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο, δήλωσε και πρόσθεσε ότι ήταν το δίλλημα που καθήλωσε τη χώρα, καθυστερώντας τις αναγκαίες αλλαγές, δημιουργώντας τις συνθήκες για περισσότερες και πιο άδικες επιβαρύνσεις, που μας βύθιζαν σε μεγαλύτερη ύφεση και τελικά σε νέα μνημόνια. «Πρέπει να υπάρξει επιτέλους, ένα εθνικό σχέδιο», τόνισε.

Ακόμη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις του για την «αλλαγή της ΝΔ όπως τη θέλουμε, για τη ΝΔ του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή». Έκανε λόγο για κόμμα ανοικτό δημοκρατικό, διαφανές στα οικονομικά του, συμμετοχικό, με θητεία σε όλα τα όργανα, προτείνοντας την διεξαγωγή συνέδριου για την Αναγέννηση της Κεντροδεξιάς.

4

«Ή θα αφήσουμε την παράταξή μας να συρρικνώνεται, ή θα φτιάξουμε τις προϋποθέσεις για να αγκαλιάσει ξανά την κοινωνία. Να αλλάξουμε πρώτα εμείς για να εμπνεύσουμε τελικώς και τη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ μοιράστηκε και το όραμά του για την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας: «Ό,τι κάνω πράξη έχει ως άξονα όλους εσάς. Τους φίλους και τα μέλη. Μόνο όταν θεμελιώσουμε σωστά και με τρόπο σύγχρονο τη βάση μας, και κινηθούμε από «κάτω-προς–τα-πάνω», τότε μόνο μπορούμε να μετασχηματίσουμε την Νέα Δημοκρατία, από αρχηγικό κόμμα των κλειστών συστημάτων, σε σύγχρονο κόμμα-οργανισμό».

5

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ένα κόμμα ανοιχτό, κόμμα διαφανές, που θα είναι σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή των μελών και λογοδοσία των προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, η θεμελιώδης Αρχή θα διατρέχει όλα τα επίπεδα και τα όργανα του κόμματος: τον Πρόεδρο, τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων, τη διαμόρφωση θέσεων, το Συνέδριο, την Πολιτική Επιτροπή, την Εκτελεστική Γραμματεία, την Περιφερειακή Οργάνωση, που σε Εθνική Συνδιάσκεψη, κάθε χρόνο, θα κάνουν τον προσωπικό τους απολογισμό έναντι της βάσης, όλοι όσοι έχουν ευθύνη στη διαμόρφωση των πολιτικών μας.Σχόλια