Τζιτζικώστας: «Ο Τσίπρας είναι αναπαλαιωμένη εκδοχή του λαϊκιστή πολιτικού «

Τζιτζικώστας: «Ο Τσίπρας είναι αναπαλαιωμένη εκδοχή του λαϊκιστή πολιτικού «

Για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο του βουλευτή της ΝΔ, Απόστολου Τζιτζικώστα ΝΔ, μπήκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, σε συνέντευξή του  στα  ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» αρνήθηκε τον όρο που του αποδίδουν ως «αντι-Τσίπρα» και τόνισε πως το κόμμα δεν χρειάζεται την πολιτική που προσωποποιεί ο Πρωθυπουργός.

Ο ίδιος είναι στην πραγματικότητα μια αναπαλαιωμένη εκδοχή του λαϊκιστή πολιτικού… Το να χρησιμοποιείς ανενδοίαστα, θα έλεγα ακόμη και την απελπισία, την απόγνωση μιας κρίσης για να έρθεις στην εξουσία είναι ανήθικο, είναι ο ορισμός του παλιού. Ειδικά όταν γνωρίζεις, όταν ξέρεις ότι δε θα κάνεις τίποτε από όσα υπόσχεσαι”, πρόσθεσε.

Επιπλέον εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, διευκρινίζοντας πως : «ξαφνικά στη δική μου πολιτική αντίληψη σημαίνει «ευκαιριακά» κι εγώ δεν σηκώνω σημαίες ευκαιρίας. Όταν δίνω μια μάχη την πιστεύω. Για μένα η ανάγκη μιας ριζικής αλλαγής κυρίως σε νοοτροπία, πρόσωπα και τρόπο λειτουργίας της ΝΔ είναι το κρίσιμο ζητούμενο. Να σας το πω αλλιώς: Δε θα γυρίσουν πίσω 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι που μας γύρισαν την πλάτη από το 2004 μέχρι τώρα, αν δεν πεισθούν ότι και καταλάβαμε και αναγνωρίζουμε και διορθώνουμε εμείς τα όποια λάθη μας. Μπορούμε να το κάνουμε όχι με φτιασιδώματα, θεωρίες και ημίμετρα, αλλά με πραγματικές αλλαγές; Αυτή είναι η πρόκληση για μένα και την αποδέχτηκα».

“Τις μάχες δεν τις χάσαμε στη Βουλή, τις χάσαμε στην κοινωνία. Η ΝΔ, άλλωστε, πάντα κέρδιζε τις κοινοβουλευτικές μάχες”, τόνισε αναφερόμενος στην παρουσία της ΝΔ στη Βουλή και τους δύο αντιπροέδρους.  “Στη Βουλή ο ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων του κόμματος που θα οριστούν θα συντονίζει εξαιρετικά την κοινοβουλευτική μας παρουσία και ο δεύτερος θα αναλάβει να συντονίσει την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της χώρας μας, την πρόταση που καταθέτουμε στους Έλληνες. Δεν έχω καμία ανησυχία γι’ αυτό”, πρόσθεσε.

Διευκρίνισε δε ότι θα ορίσω δύο αντιπροέδρους, δεν τίθεται θέμα δυαρχίας. Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Αρχηγός του κόμματος, είτε είναι κοινοβουλευτικός, είτε όχι. “Θα ορίσω δύο Αντιπροέδρους. Άρα δεν τίθεται θέμα δυαρχίας. Καταλαβαίνω ότι κάτι πρωτόγνωρο φοβίζει. Αλλά αν σκεφθεί κανείς πιο ανοιχτά, δει το δάσος κι όχι το δέντρο θα αντιληφθεί ότι όλοι αυτοί οι… δυσοίωνοι όροι είναι απλά προσχήματα για να μην αλλάξει τίποτε. Πάντα θα υψώνονται εμπόδια στις αλλαγές”, τόνισε και υπογράμμισε ότι “όποτε όμως στην ιστορία της η Νέα Δημοκρατία τόλμησε, κέρδισε. Όποτε έμεινε στάσιμη, φοβική, συντηρητική έχασε. Κι αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος”.

Για τη φράση «κακόγουστο αστείο» σχετικά με την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε θέση αντιπροέδρου απάντησε ότι “κακόγουστο αστείο είναι να υπονοούν κρυφές συμφωνίες όταν στη διαδρομή μου πήρα το κόστος να μην υποκύπτω σε τέτοιου είδους πρακτικές. Κακόγουστο αστείο, υποτιμητικό και προσβλητικό για τον ίδιο τον κ. Σαμαρά να πιστεύει κάποιος ότι εάν εγώ εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ, θα μπορούσε ένας πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της παράταξης να κάνει τον αντιπρόεδρο του κόμματος”.

Tέλος, σε ερώτηση για το όνομα της ΝΔ και τα χρέη του κόμματος επισήμανε ότι «δεν έχουμε ανάγκη από αλλαγές συμβόλων. Έχουμε ανάγκη από αλλαγές ουσίας και νοοτροπίας. Το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μέσα σε κρίση μάλιστα, σε εθνική κρίση, δεν θα γίνει κόμμα σφραγίδα ούτε προβληματική επιχείρηση. Αυτό σας το εγγυώμαι απόλυτα».Σχόλια