Β. Κικίλιας: Απέτυχαν στο προσφυγικό – οδυνηρές οι συνέπειες

Β. Κικίλιας: Απέτυχαν στο προσφυγικό – οδυνηρές οι συνέπειες

Αποτυχία στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης χρεώνει στην κυβέρνηση ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας και συμπληρώνει ότι οι συνέπειες για τη χώρα είναι οδυνηρές.

Συγκεκριμένα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει γίνει διαχωρισμός προσφύγων – μεταναστών, ότι δεν έχει δημιουργήσει πραναχωρησιακά κέντρα για να επαναπροωθηθούν οι μετανάστες και ότι δεν έχει φροντίσει ώστε να απορροφηθούν τα ανάλογα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Επίσης παρατηρεί ότι καθυστερεί απελπιστικά η μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ότι οι ροές από την Τουρκία αυξάνονται, ότι η επαναπροώθηση στην Τουρκία έχει σταματήσει προ καιρού και ότι η ευρωπαϊκή συμφωνία κινδυνεύει να καταρρεύσει.

«Η κυβέρνηση απέτυχε να στελεχώσει την υπηρεσία ασύλου με αποτέλεσμα οι αιτήσεις ασύλου, ιδιαίτερα στο δεύτερο βαθμό να λιμνάζουν και τα νησιά μας του Βορειοανατολικού Αιγαίου να αδυνατούν να φιλοξενήσουν και άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες», προσθέτει.

Με αφορμή τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών, ο κ. Κικίλιας την κατηγορεί ότι «τρέχει με αγωνία, σχεδιάζει τη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να έχουν εκδικαστεί οι αιτήσεις ασύλου τους, όπως προβλέπει η συμφωνία».

«Ο ελληνικός λαός που γενναία, φιλόξενα και με περίσσευμα ψυχής έσωσε και φιλοξένησε χιλιάδες συνανθρώπους μας και αξίζει το θαυμασμό και το σεβασμό όλου του κόσμου, δικαιούται τώρα να ξέρει γιατί η κυβέρνησή και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, απέτυχαν για μια ακόμη φορά να διαχειριστούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό με τεράστιες επιβαρυντικές συνέπειες για την Ελλάδα και τους ίδιους», καταλήγει ο βουλευτής της Ν.Δ..Σχόλια