Β. Λεβέντης: Δεν έχω υποσχεθεί συνεργασία σε κανέναν

Β. Λεβέντης: Δεν έχω υποσχεθεί συνεργασία σε κανέναν

«Δεν έχω υποσχεθεί συνεργασία σε κανέναν» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης τονίζοντας ότι είναι ανοιχτός σε αυτό το ενδεχόμενο τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Ν.Δ. αλλά «πάνω σε ενα σχέδιο» που θα βάλει και ο ίδιος τους όρους του.

Σχολιάζοντας την κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο τόνισε την ανάγκη η χώρα να περάσει από την εποχή της επιδίωξης αυτοδυναμιών σε αυτή της κουλτούρας των συνεργασιών.

Μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι «εγώ ζητάω να εγκαταλείψουν την αυτοδυναμία και να οδηγηθούμε στην κουλτούρα των συνεργασιών. Η αυτοδυναμία κατέστρεψε τη χώρα γιατί κάθε πρωθυπουργός διόριζε, έκανε σκάνδαλα, παρανομίες για να εκλέγεται, έτσι φθάσαμε στην πτώχευση».

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσφέρει την απλή αναλογική «με πονηρία για να κλείσει το δρόμο του Μητσοτάκη, εμείς όμως που ήταν αίτημά μας 100 χρόνια, την αρπάζουμε την ευκαιρία αυτή για να κλείσει η σελίδα, το καρκίνωμα».

Επανέλαβε ότι είπε στον Πρωθυπουργό προσωπικά ότι έχει «κάνει 2.000 λάθη» αλλά αν κάνει την απλή αναλογική «που είναι αίτημα 100 ετών του Αλέξανδρου Παπαναστασίου», θα μείνει στην ιστορία, πραγματοποιώντας κάτι που δεν τόλμησε ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ούτε ο Κώστας Σημίτης.

Επιτέθηκε κατά κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «ρίχνει το σύνθημα ότι θα έχουμε ακυβερνησία αν υπάρχει απλή αναλογική και πίσω από αυτό παρουσιάζεται ο ίδιος ως Μεσσίας».

«Όποιος δεν ψηφίσει σε δυο εβδομάδες την απλή αναλογική υπηρετεί τα σχέδια Μητσοτάκη και ο λαός θα τον τιμωρήσει», συμπλήρωσε, αφήνοντας αιχμές κατά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ που εγείρουν διαφωνίες.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Λεβέντης: Επιμένω για οικουμενική κυβέρνηση, ώστε να έλθει η ανάπτυξη

 Σχόλια