Βαρεμένος: Μπορούν να ζητηθούν στοιχεία κατά τον έλεγχο «πόθεν έσχες»

Βαρεμένος: Μπορούν να ζητηθούν στοιχεία κατά τον έλεγχο «πόθεν έσχες»

Ο πρόεδρος της επιτροπής έκανε λόγο για ελλείψεις στα πόθεν έσχες 60 βουλευτών, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί σχετικά, ωστόσο σημείωσε ότι «δεν κάνουν δηλώσεις από την αρχή».

«Ο νόμος λέει και κατά τη διάρκεια του ελέγχου μπορεί ο ελεγχόμενος να κληθεί να προσκομίσει ό,τι του ζητηθεί», είπε ο κ. Βαρεμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», μετά τα ερωτηματικά που προκάλεσε η υπόθεση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος καλείται να υποβάλει νέα δήλωση και θα ελεγχθεί κατά προτεραιότητα γι΄αυτήν.

«Οι ορκωτοί λογιστές έχουν κάνει ήδη τη δουλειά τους. Ελέγχουν δηλαδή το τάδε πόθεν έσχες χρήση του 2012, διαπιστώνουν κάτι, δεν μας έφερε αυτό το χαρτί. Το έχεις; Φέρτο. Μπορεί και για καταθέσεις να μην υπάρχει δικαιλογητικό», εξήγησε και πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα για τροποποιητική δήλωση.

«Ζητήθηκε όχι μόνο σε εμένα αλλά σε 70 περίπου βουλευτές και υπουργούς να υποβάλλουν νέα δήλωση πόθεν έσχες με τα νέα έντυπα, διότι τα προηγούμενα είχαν ασάφειες με αποτέλεσμα οι δηλώσεις μας να μην είναι αντίστοιχες με το ζητούμενο», τόνισε και πρόσθεσε:

«Στη δήλωση που κατέθεσα τον Απρίλιο για τα έτη ’12, ’13 και ’14 όπως ζητήθηκε περιέλαβα τις μετοχές διότι η αίσθησή μου ήταν ότι κάνω δήλωση ως και την 31/1/14 οπότε και διατηρούσα τις μετοχές και γι’ αυτό τις δήλωσα. Είναι παράξενο να έχει γίνει τόσος θόρυβος γιατί δήλωσα παραπάνω από αυτά που είχα».Σχόλια