Βαρουφάκης: Οι δανειστές ζητούν μισθούς 700 ευρώ

Βαρουφάκης: Οι δανειστές ζητούν μισθούς 700 ευρώ

Ότι οι δανειστές ζητούν στις διαπραγματεύσεις να μειωθούν οι μισθοί του Δημοσίου στα 700 ευρώ, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο πριν ξεκινήσει το κυβερνητικό συμβούλιο.

«Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους και συγκεντρωμένους εφοριακούς έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της, στο επισφαλές σημείο της. Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσει».

Αναφερόμενους στους εφοριακούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό τους και τη συμπαράστασή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να είμαι Υπουργός Οικονομικών εάν δε στηρίζομαι στους εφοριακούς. Το λέω δυνατά. Και επιτέλους στην Ελλάδα- όχι μόνο για τους εφοριακούς, αλλά και συνολικότερα- πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας. Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε ως χώρα όταν λοιδορούνται άνθρωποι ως ένοχοι προ της αποδείξεως της ενοχής τους».

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης επιχείρησε επίσης να ανασκευάσει την πρωινή του δήλωση ότι δεν ξέρει «αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο», λέγοντας: «Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά… Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο… «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το «τόσο» και το κάνουμε «τόσο»».Σχόλια