Βαρουφάκης: Όταν αναλαμβάνεις το ΥΠΟΙΚ & σου λένε ότι έχεις 11 ημέρες πριν τη χρεοκοπία, δεν κοιμάσαι ποτέ

Βαρουφάκης: Όταν αναλαμβάνεις το ΥΠΟΙΚ & σου λένε ότι έχεις 11 ημέρες πριν τη χρεοκοπία, δεν κοιμάσαι ποτέ

Για το άγχος και το στρες που αντιμετώπιζε όσο βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, και τον τρόπο με τον οποίο το διαχειριζόταν, μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Business Insider.

Ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε για το στρες που ένιωθε όταν ανέλαβε την κρίσιμη διαπραγμάτευση κατά την πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2015, και πώς κατόρθωνε να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις την ώρα που η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος της αθέτησης πληρωμών.

«Δεν πίστευα ότι τέτοιο στρες ήταν πιθανό. Το να αναλαμβάνεις το υπουργείο Οικονομικών και να σου λένε ότι έχεις 11 ημέρες πριν τη χρεοκοπία, αυτό σε κρατάει ξύπνιο. Στην πραγματικότητα, δε κοιμάσαι ποτέ», δήλωσε.

Ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι η αδρεναλίνη ήταν αυτό που τον ωθούσε να συνεχίζει, αλλά και το αίσθημα ευθύνης προς τα εκατομμύρια πολιτών που τον εμπιστεύτηκαν.

«Η θεραπεία μου ήταν να πηγαίνω παντού με τη μοτοσυκλέτα μου -κάτι που έγινε θέμα στα μίντια και δεν το καταλαβαίνω-, αλλά κυρίως επέλεγα το περπάτημα. Περπατούσα μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου μόνο και μόνο για να συναντώ ανθρώπους στο δρόμο… Το ελιξίριο μου ήταν όταν μου έδιναν κουράγιο…», δήλωσε ο πρώην υπουργός.Σχόλια