Βενιζέλος: Προσπάθεια υπονόμευσης και ευτελισμού της δικαιοσύνης με μεθόδους παρακράτους

Βενιζέλος: Προσπάθεια υπονόμευσης και ευτελισμού της δικαιοσύνης με μεθόδους παρακράτους

Βολές σχετικά με τα όσα συμβαίνουν γύρω από την περίφημη, πλέον, συνεδρίαση του ΣτΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών έκανε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκκινώντας από την τροπολογία για την αύξηση των θέσεων δικαστικών λειτουργών μίλησε «συστηματική προσπάθεια άσκησης εκβιασμών και απαξίωσης του ΣτΕ με ευθύνη της κυβέρνησης και μικρού τμήματος ηγεσίας της Δικαιοσύνης».

«Έχει εξελιχθεί σε υπαρξιακό πρόβλημα για την κυβέρνηση η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών» συνέχισε και τόνισε: «Με μεθόδους παρακράτους, παραβίαση του σκληρού πυρήνα προσωπικών δεδομένων, παραβιάζετε τις αξίες της ΕΕ και κινδυνεύουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με διαδικασίες που ενεργοποιήθηκαν για Ουγγαρία και Πολωνία».

«Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ευτελισμός των θεσμών, αναφερόμενος στις 10 υπουργικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για την έρευνα (αποσύρθηκε η τροπολογία Παππά με την απειλή πως θα επανέλθει, επισήμανε) με λευκή έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για νομοσχέδιο- όχημα τακτοποίησης διαφόρων εκκρεμοτήτων.

Ακόμη, άσκησε κριτική στην τροπολογία για τον ΟΤΕ: «Η Βουλή παραιτείται από τη δυνατότητα ελέγχου στον ΟΤΕ, που προκύπτει από τη συμφωνία των μετόχων. Αν το είχε κάνει αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση θα είχατε ανέβει στα έδρανα».

«Για τα υποβρύχια στήνετε ένα ακόμη προσκυνητάρι στο οποίο θα καταθέτετε στέφανο όπως για το PSI» συνέχισε και επισήμανε πως η σχετική κυβερνητική πρωτοβουλία συνιστά πλήρη αποδοχή των χειρισμών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Τέλος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει περάσει στη διεθνή πολιτική ανεκδοτολογία για τις δραχμές Ρωσίας.Σχόλια