Βερολίνο: Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά σημεία στη διαπραγμάτευση – Οι εργασίες συνεχίζονται

Βερολίνο: Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά σημεία στη διαπραγμάτευση – Οι εργασίες συνεχίζονται

Ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα στη διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών διεμήνυσε σήμερα η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν έχουμε φθάσει ακόμα (στο τέλος), υπάρχουν ακόμα ανοιχτά σημεία».

«Η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και θα έχει ολοκληρωθεί μόνο όταν θα έχουμε -γνωρίζετε αυτόν τον τεχνικό όρο- ένα «Staff Level Agreement» (συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο). Υπό αυτή την έννοια αναμένουμε από τους θεσμούς να συνεχίσουν τις εργασίες προετοιμασίας», επεσήμανε η αξιωματούχος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

Η ίδια πάντως σημείωσε ότι «Στα θέματα ουσίας έχουμε διαπιστώσει επανειλημμένα ότι έχει υπάρξει το τελευταίο διάστημα κάποια κινητικότητα».

Αναφερόμενη στο Eurogroup της Δευτέρας, η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε ότι «υπάρχει μεν αυτή η ημερομηνία τη Δευτέρα, αλλά λόγω των εορτών δεν μπορούσαν να συμβούν και πολλά τις αμέσως προηγούμενες μέρες».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. «Η Γαλλία επιθυμεί να υπάρξει τη Δευτέρα μια συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες» είναι το μήνυμα του Γάλλου προέδρου, σύμφωνα με τον Στεφάν Λε Φολ.Σχόλια