Βερολίνο: Θέλουμε λύση, αλλά η Αθήνα πρέπει να εργαστεί σκληρά για αυτό

Βερολίνο: Θέλουμε λύση, αλλά η Αθήνα πρέπει να εργαστεί σκληρά για αυτό

Ότι η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί μια λύση, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι και η ελληνική κυβέρνηση από την δική της πλευρά εργάζεται σκληρά για μια τέτοια λύση, δήλωσε σήμερα ο Διευθυντής της γερμανικής Καγκελαρίας, Πέτερ Αλτμάιερ, ενώ σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου, για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, τόνισε ότι οι επόμενες ενέργειες θα αποφασιστούν μετά την συνεδρίαση του Eurogroup της Πέμπτης.

Δηλώσεις έκανε, όμως, μετά την ίδια συνεδρίαση και ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Έκχαρτ Ρέμπεργκ, ο οποίος τόνισε ότι μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει ότι το Eurogroup θα καταλήξει σε αποτέλεσμα, ενώ επεσήμανε ότι το εάν θα γίνει μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το θέμα της Ελλάδας, θα αποφασιστεί μετά το Eurogroup.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Γιοχάνες Καρς, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει στην ελληνική πλευρά ένας αξιόπιστος εταίρος στην προσπάθεια να κρατηθεί επιτυχώς η χώρα στην Ευρωζώνη, τον οποίο «δεν τον βλέπουμε αυτή την στιγμή», και τόνισε ότι το θέμα είναι και οι μακροπρόθεσμες λύσεις.

Τέλος, η εκπρόσωπος της Αριστεράς (Die Linke) Γκεζίνε Λετς άσκησε κριτική, λέγοντας ότι η Γερμανία προσπαθεί να χορηγήσει στην Ελλάδα ένα φάρμακο το οποίο η ίδια στην κρίση του 2008 δεν θα είχε ποτέ αποδεχθεί. «Το θέμα είναι η προώθηση της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ από τους Πράσινους, ο Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ, χαρακτήρισε τις πληροφορίες που έδωσε ο κ. Αλτμάιερ στην Επιτροπή «πολύ περιορισμένες» και κατηγόρησε την γερμανική κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από τους Θεσμούς των δανειστών.Σχόλια