Βίντεο- ντοκουμέντο από τη Χρυσή Αυγή: Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης & Παναγιώταρος ορκίζονται στη σημαία των ναζί

Βίντεο- ντοκουμέντο από τη Χρυσή Αυγή: Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης & Παναγιώταρος ορκίζονται στη σημαία των ναζί

Ένα βίντεο- ντοκουμέντο στο οποίο απεικονίζονται μεταξύ άλλων οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής να ορκίζονται στη ναζιστική σημαία έφερε στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο βίντεο, φαίνεται η Annett να τραγουδά μπροστά στον αγκυλωτό σταυρό το «Υπεράνω όλων η Γερμανία», ενώ ο Müller, αφού ανταποκρίνεται στο αίτημα των χρυσαυγιτών να «εξοντωθούν οι Εβραίοι», παίζει το τραγούδι «Η Αφρική για τους πιθήκους, η Ευρώπη για τους λευκούς / Βάλτε τους πιθήκους σ’ ένα πλοίο και στείλτε τους να πνιγούν».

Στο βίντεο εμφανίζονται ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας), Απόστολος Γκλέτσος (απλώς συγγενής του δημάρχου Στυλίδας) κ.ά.

Πρόκειται για μία «συναυλία» που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 30.1.2005.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών» : «μέρος της συναυλίας έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από την εφημερίδα, αλλά σήμερα διαθέτουμε όλα τα στοιχεία ότι αυτή η καθαρά ναζιστική παράσταση προετοιμάστηκε με συνωμοτικό τρόπο από τη Χρυσή Αυγή και καθοδηγήθηκε από την ηγεσία της, η οποία ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια του άθλιου τελετουργικού».

Η ΕΣΦΣΥΝ δημοσίευσε αυτό το βίντεο, με αφορμή το δικαστήριο σήμερα στην Πάτρα για τον δήμαρχο της πόλης Κώστα Πελετίδη, έπειτα από μήνυση της Χρυσής Αυγής, επειδή αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση της οργάνωσης, θεωρώντας ότι είναι δημοκρατικό καθήκον του να αποκρούσει τα αιτήματά της για διάθεση δημόσιων χώρων και στοιχείων από τις υπηρεσίες του δήμου.

Πηγή: efsyn.grΣχόλια