Βίτσας: Ελπίζω σε μια εβδομάδα το θέμα της Ειδομένης να έχει λήξει

Βίτσας: Ελπίζω σε μια εβδομάδα το θέμα της Ειδομένης να έχει λήξει

Την αισιοδοξία του ότι σε μια εβδομάδα θα εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ειδομένη καθώς οι πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί θα πειστούν και θα φύγουν προς τα κέντρα φιλοξενίας, εξέφρασε ο υπεύθυνος του Συντονιστικού της κυβέρνησης και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Αυτό πρέπει να γίνει με την πειθώ και περισσότερους διερμηνείς. Καταρχήν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν, δεν υπάρχει λόγος να μείνουν στην Ειδομένη»είπε μιλώντας στο MEGA και διευκρίνισε ότι η «εκκένωση» της περιοχής θα γίνει χωρίς τη χρήση βίας. «Εμείς χημικά και βία σε παιδιά και σε ανθρωπους που καταφεραν να ξεφύγουν απο ενα πολεμο και προσπαθούν να βρουν ένα καταφύγιο δεν θα χρησιμοποιήσουμε».

Όπως είπε ήδη την Παρασκευή έφυγαν από την Ειδομένη 400 πρόσφυγες και πολλοί βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής.  «Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να έχει τακτοποιηθεί το θέμα η Ειδομένης χωρίς τη χρήση βίας» τόνισε.

Ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι σύντομα θα διαθέτουμε δομές φιλοξενίας 50.000 ατόμων, από τις 32.000 που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή και ξεκαθάρισε ότι στη Θράκη για εθνικούς λόγους δεν θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας.

«Ένα κομμάτι αυτού του προβλήματος ακόμη κι αν αύριο το πρωί σταματήσει, δεν θα επιλυθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν μιλάω για 2-3 μήνες» συνέχισε ο κ. Βίτσας και έφερε ως παράδειγμα το σεισμό της Αθήνας «Εκεί αποκαταστάθηκαν πλήρως τα πράγματα μετά από δύο χρόνια…» ανέφερε χαρακτηριστικά.Σχόλια