Βόμβα FT: «Έτοιμη να αποχωρήσει από την Αθήνα χωρίς συμφωνία η τρόικα!»

Βόμβα FT: «Έτοιμη να αποχωρήσει από την Αθήνα χωρίς συμφωνία η τρόικα!»

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε οριακό σημείο, με τους δανειστές και την Αθήνα να μην μπορούν να βρουν κοινή λύση. Μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν όπως γράφει ο Πίτερ Σπίγκελ, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να προτείνει στους εκπροσώπους του ΔΝΤ να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση στην Ειδομένη, εξηγώντας πως πλέον «το προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι οι δανειστές ναι μεν αναγνωρίζουν την μικρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο, επισημαίνουν πως αν δεν υπάρξει άμεσα οριστική συμφωνία, τότε θα φύγουν και θα επιστρέψουν μετά το Καθολικό Πάσχα!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι αναγκαία επίσης ώστε να αποδεσμευθούν πόροι που είναι απαραίτητοι για τη διαχείριση του προσφυγικού, ωστόσο διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το κυβερνών κόμμα να χάνει τη δύναμή του.

Από την πλευρά της κυβέρνησης πραγματοποιείται προσπάθεια ώστε να ανοίξει τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.Σχόλια