Βόμβες Ζωής: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει πριν τις εκλογές

Βόμβες Ζωής: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει πριν τις εκλογές

Μπαράζ επιθέσεων κατά του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ειδικότερα, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, δεν δίστασε να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές πριν ακόμα τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, μάλιστα χαρακτηρίζει τον εαυτό της «αντίπαλο» του κ. Τσίπρα, καθώς αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται να προβεί στη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος,  με στόχο όπως δήλωσε την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ζωή

Το πένθιμο κλίμα στου Μαξίμου

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, όπου η κυρία Κωνσταντοπούλου παραδέχτηκε πως το ενδεχόμενο αυτό το είχε συζητήσει προ πολλού με τον κ. Τσίπρα τον Φλεβάρη ή το Μάρτη δηλαδή,  «σε σχέση με την πορεία που θα μπορούσαν να πάρουν τα πράγματα εάν οι δανειστές πίεζαν πολύ» και όπως πρόσθεσε τότε ο κ. Τσίπρας της είχε πει ότι αν φτάσει σε αδιέξοδο τότε η λύση που απομένει είναι να γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα.

Ενώ πρόσθεσε: «Μου έκανε εντύπωση ότι ο Τσίπρας έδειχνε φοβισμένος και το έλεγε κιόλας μάλιστα ρωτούσε τον Μαντά (τότε γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ψυχίατρο) πως να αντιμετωπίσει τον φόβο»,

Σε επόμενη ερώτηση, η τέως πρόεδρος συνέχισε τα πυρά κατά του Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «αποδείχτηκε ότι

ο Τσίπρας θέλησε να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο του δημοψηφίσματος για να δείξει προς τα μέσα προς το εσωτερικό ότι κάνει τα πάντα και ότι δεν έχει παραδώσει το παιχνίδι, ενώ στην πραγματικότητα είχε πουλήσει την παρτίδα».

τσιπρας

Συμφωνία με τους δανειστές πριν από τις εκλογές (;)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε σχετική ερώτηση για το εάν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε προχωρήσει σε κάποιου είδους συμφωνία με τους δανειστές πριν από τις εκλογές… εμφανίστηκε κάθετη απαντώντας: «Δεν το υποθέτω ως θεωρία, Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο κ. Τσίπρας, ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές».

Η αναφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη

Για την έντονη συζήτηση που υπήρξε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποδοχή της πρότασης των δανειστών μίλησε ακόμη, η πρώην πρόεδρος της Βουλής και δεν παρέλειψε να επικρίνει και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη αλλά και τον κ.Δραγασάκη σημειώνοντας:

«Για πρώτη φορά άκουσα τον Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Βαρουφάκη, να λέει ότι το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης, στο οποίο εγώ αναφέρθηκα και είπα μας πώς θα επιστρέψετε 11,5 δις. ευρώ όταν έχουμε δεσμευθεί ότι από αυτά τα 11,5 δις τα 3 θα χρησιμοποιηθούν για το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης, μου απάντησε ότι το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης είναι παντελώς στερούμενο ερείσματος και δε θα έπρεπε ποτέ να έχει εκπονηθεί και όταν ζήτησα εξηγήσεις για αυτό από τον υπεύθυνο του προγράμματος τον κ. Δραγασάκη, ο κος Δραγασάκης εξήλθε της αιθούσης και δεν επανήλθε ποτέ».

βαρουφακης

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης υπήρξε αναφορά  και στο θέμα του παράλληλου νομίσματος, αποκαλύπτοντας ότι ήδη από τις 16 Μαΐου 2015 ο Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωνε τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών και την έκδοση IOUs.

«Σε σχέση με το ζήτημα του νομίσματος η δική μου αίσθηση από την ενημέρωση που μου έγινε σε μια συνάντηση στο γραφείο του κ. Τσίπρα από τον κ. Βαρουφάκη στις 16 Μαΐου είναι ότι υπήρχε, είναι δηλαδή ότι γινόταν αυτή η επεξεργασία και αυτή η προετοιμασία», όπως είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε«Ήταν για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών προκειμένου ακριβώς να μπορεί να υπερβεί η χώρα την ασφυξία που θα προκαλούσε ένα κλείσιμο των τραπεζών ή ένα κλείσιμο της ρευστότητας αυτό δηλαδή που έγινε και δε μπορεί κανείς να πει ότι αυτό που έγινε δεν είχε προβλεφθεί διότι είχε απολύτως συνυπολογισθεί ως ενδεχόμενο από πολύ νωρίς και θα ήταν άλλωστε και εξωφρενικό να μην έχει συνυπολογισθεί όταν είχαμε το προηγούμενο της Κύπρου του Μαρτίου του 2013 που είχε γίνει ένας ανάλογος εκβιασμός».

Ο«ανδρείκελος» Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

Από το στόχαστρο της κ. Κωνσταντοπούλου δεν ξέφυγε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο και χαρακτήρισε ως έναν«ανδρείκελο» που «λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στην χώρα».

«Δεν είχα ενημέρωση περί της επιλογής του μεταξύ των δύο που είχα ερωτηθεί από τον κ. Τσίπρα, δηλαδή μεταξύ Αβραμόπουλου και Παυλόπουλου, σαφώς και είχα δηλώσει ότι είναι προτιμότερος ο Παυλόπουλος και πρέπει να κάνω την αυτοκριτική μου διότι σε καμία περίπτωση δεν είχα φανταστεί το ρόλο που διαδραμάτισε το πρόσωπο αυτό από τη θέση του ΠτΔ», συμπληρώνοντας ότι: «Θεωρούσα δηλαδή ότι τουλάχιστον η συγκρότηση του καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου αλλά και η δυνατότητα η θεσμική που του δινόταν θα του επέτρεπε να αρθεί στο ύψος της ευθύνης του και να μη γίνει ένα ανδρείκελο το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στη χώρα, αλλά ένας πραγματικός εκπρόσωπος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

Στο τέλος αυτής της καθ’ ομολογουμένως αποκαλυπτικής συνέντευξης, η κυρία  Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στα  μελλοντικά της σχέδια και αποκάλυψε πως θα πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε «να ανατραπεί αυτό το καθεστώς».

 

 

Σχόλια