Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Κακώς δώσαμε υποσχέσεις για τον ΕΝΦΙΑ, δεν θα καταργηθεί

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Κακώς δώσαμε υποσχέσεις για τον ΕΝΦΙΑ, δεν θα καταργηθεί

Στην παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τηρήσει την υπόσχεση του σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ προχώρησε την Παρασκευή ο βουλευτής Ζακύνθου του κόμματος, Γιώργος Δημαράς, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις παραδέχθηκε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί το σκληρό αυτό μέτρο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στίγμα 97,6», ο κ. Δημαράς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κακώς δόθηκαν προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ οι υποσχέσεις για τον ΕΝΦΙΑ». Μάλιστα, τόνισε ότι «δυστυχώς, δεν υπάρχει περίπτωση και καμία δυνατότητα να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ», γι’ αυτό και είπε ότι «ο πολιτικός πρέπει να ζητά συγνώμη αναγνωρίζοντας το λάθος του».

Την ίδια ώρα, όμως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε και αιχμές για τον τρόπο που ήταν διατυπωμένη η διάταξη για τις offshore.

«Δεν θα μπορούσε κανείς να διαβάσει και να κατανοήσει μέσα σε μια μέρα ένα πολυνομοσχέδιο 7.500 σελίδων», είπε και πρόσθεσε: «Αλλά και το συγκεκριμένο άρθρο για τις off shore εταιρείες, ήταν διατυπωμένο με τέτοιον τρόπο, που επίσης δεν θα μπορούσε κάποιος να το ανακαλύψει».

Εν συνεχεία ανέφερε ακόμη ότι θεωρεί λάθος και την νέα διάταξη με την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών στις offshore αφού, όπως εξήγησε, ο νόμος έγινε στο βιαστικό λειτούργησαν τα ανακλαστικά».

«Λειτούργησε η στάση η δική μου και του Παπαχριστόπουλου», σημείωσε.

Οπως εξήγησε «το άρθρο που κατατέθηκε με το πολυνομοσχέδιο ήταν πιο ελαστικό στο να έχουν τα πολιτικά πρόσωπα offshore εταιρείες».

«Η κυβέρνηση είπε ότι επειδή το προηγούμενο άρθρο ήταν ασαφές νομικά, πήγε να το κάνει πιο σαφές τη στιγμή που κάποιες χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι συνεργάζονται. Αυτό ήταν μια δικαιολογία. Με τη νέα διάταξη το τραβήξαμε πάρα πολύ. Από το ένα άκρο φτάσαμε στο άλλο», είπε και συνέχισε: «Πρέπει να δοθούν διευκρινίσεις, να γίνει αποσαφήνιση για το εάν επιτρέπεται συγγενείς πολιτικών να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα σε χώρες εκτός Ελλάδας».

Κλείνοντας, υποστήριξε πως ηθικά δεν επιτρέπεται βουλευτές ή Υπουργοί να έχουν χρήματα οι μετοχές στο εξωτερικό γι’ αυτό και όπως τόνισε, «πρέπει να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και αν το αρνηθούν, οφείλουν να παραιτηθούν».Σχόλια