«Βουλιάζει» η Γαλλία από τις διαδηλώσεις – Επεισόδια στο Παρίσι (φωτό & βίντεο LIVE)

«Βουλιάζει» η Γαλλία από τις διαδηλώσεις – Επεισόδια στο Παρίσι (φωτό & βίντεο LIVE)

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης κατά του νέου ασφαλιστικού.

Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα στους διαδηλωτές, ενώ ακόμη επικρατεί ένταση.

Διαδηλωτές όλων των ηλικιών έχουν έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο νόμο για τα εργασιακά, που η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς, αποφάσισε να περάσει από την «πίσω πόρτα» με ένα προεδρικό διάταγμα, και χωρίς ποτέ να συζητηθεί στην εθνική αντιπροσωπεία.

1

Την ίδια ώρα, χιλιάδες αστυνομικοί έχουν παραταχθεί σε πολλά σημεία του Παρισιού, με τα όπλα και τις ασπίδες τους στα χέρια, ενώ πολλές πόλεις της Γαλλίας «βουλιάζουν» από τις διαδηλώσεις», και με τον Φρανσουά Ολάντ να ρίχνει λάδι στη φωτιά, διαμηνύοντας ότι δε θα κάνει ούτε βήμα πίσω.

3

«Δεν θα υπαναχωρήσω, γιατί υπήρξαν πάρα πολλές κυβερνήσεις που υπαναχώρησαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φρανσουά Ολάντ νωρίτερα, μιλώντας στο Europe 1.

«Αρκετά πια με τους ταραξίες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, διαβεβαιώνοντας ότι έχει δώσει «οδηγίες» ώστε η «καταστολή» να μην εμποδίσει το δικαίωμα στη διαδήλωση.

4

Τα επεισόδια δεν έλειψαν νωρίτερα και στη Ναντ, με φωτιές, καπνογόνα, και πετροπόλεμο να συνθέτουν το σκηνικό.

Την ίδια ώρα, στη Λυόν, η αστυνομία είναι παντού, ενώ στη Ρεν, που έγινε τόπος επεισοδίων την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

5Σχόλια