«Βουλιάζουν» τα νησιά από τους πρόσφυγες- 2.700 έφτασαν χθες σε Χίο και Σάμο!

«Βουλιάζουν» τα νησιά από τους πρόσφυγες- 2.700 έφτασαν χθες σε Χίο και Σάμο!

Ο ρυθμός εισροής προσφύγων και μεταναστών συνεχίζει να αυξάνεται με αμείωτη ένταση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης,  χθες έφτασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο περίπου 2.700 πρόσφυγες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στα νησιά να βρίσκονται σχεδόν 9.000 άνθρωποι.

Χωρίς κανένα εμπόδιο συνεχίζουν να φτάνουν από τα τουρκικά παράλια δεκάδες βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες προς τα ελληνικά νησιά, που βρίσκονται και πάλι σε οριακό σημείο.

Το«εμπάργκο» που έχει επιβληθεί από την ίδια την κυβέρνηση δεν επιτρέπει στους πρόσφυγες να αναχωρήσουν προς την κεντρική Ελλάδα, παρά το ότι οι δομές στα τρία αυτά νησιά ειδικά, έχουν εδώ και καιρό ξεπεράσει τις δυνατότητές τους.

Η σημερινή καταμέτρηση, αναδεικνύει ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε όλη τη χώρα είναι 44.035, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να «μετρά» στον καταυλισμό της Ειδομένης σταθερά 12.000 ανθρώπους, είναι φανερό πως μεγαλώνει ο αριθμός όσων φιλοξενούνται σε άλλους χώρους.

Την ίδια ώρα, 11.000 άνθρωποι βρίσκονται στην Αττική, ενώ στην Βόρεια Ελλάδα, περί τους 23.000.Σχόλια