Βούτσης: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι ακόμα και από τη Χρυσή Αυγή

Βούτσης: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι ακόμα και από τη Χρυσή Αυγή

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η τοποθέτηση του Νίκου Βούτση για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής σχετικά με τον εκλογικό νόμο.

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της Βουλής σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε πως περιμένει τι θα πει η Χρυσή Αυγή για το θέμα και τόνισε πως δεν υπάρχουν «ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες» ψήφοι.

Για «συμμαχία με τον διάολο» τον κατηγόρησε ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος εκφράζοντας τις σκέψεις πολλών μελών της αντιπολίτευσης δήλωσε πως ο κ. Βούτσης είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να μείνει το κόμμα του στην εξουσία.

Άδωνις Γεωργιάδης: 

Ο βουλευτής της Ν.Δ σχολίασε και αυτός με τη σειρά του, τις δηλώσεις του υπουργού: «Μου έκανε αλγεινή εντύπωση, ειλικρινά δεν το περίμενα, γιατί γενικά τον κ. Βούτση τον εκτιμώ, ότι στην πραγματικότητα ο κ. Βούτσης έκλεισε το μάτι στην Χρυσή Αυγή. Είπε ότι δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι, όσον αφορά τον εκλογικό νόμο. Θέλω όμως να υπενθυμίσω, πως όταν κάναμε την ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή προεδρείου, και ο κ. Βούτσης και τα υπόλοιπα κόμματα του συνταγματικού τόξου δεν ψηφίσαμε για να εκλεγεί αντιπρόεδρος από τη Χρυσή Αυγή.

Ο λόγος που το κάναμε αυτό ήταν ότι δεν θέλουμε να έχουμε τη Χρυσή Αυγή ρυθμιστή των διαδικασιών στο κοινοβούλιο. Για φανταστείτε αύριο να φτάσουμε τις 200 ψήφους, με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, και άρα η Χρυσή Αυγή στην οποία έκλεισε το μάτι ο κ. Βούτσης, να γίνει ο ρυθμιστής των εξελίξεων στη χώρα.

Θα δεχθεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, να κάνει μία τόσο μείζονα αλλαγή στο πολιτικό μας σύστημα με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής; Και το λέει αυτό ο κ. Βούτσης με τέτοιους αγώνες στην Αριστερά -εγώ δεν τους αμφισβητώ- χωρίς να κοκκινίζει; Μόνο και μόνο για να κρατήσουν τις καρέκλες;»Σχόλια