Βούτσης: Ο Σουλτς μου είπε ότι είναι αρρωστημένοι εγκέφαλοι αυτοί που σας τα ζητάνε όλα

Βούτσης: Ο Σουλτς μου είπε ότι είναι αρρωστημένοι εγκέφαλοι αυτοί που σας τα ζητάνε όλα

Εντύπωση προκαλούν τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της οποίας προήδρευε, αναφορικά με τη συζήτηση που έκανε με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στο επίσημο γεύμα που είχαν νωρίτερα το μεσημέρι.

«Είμαι πολύ χαρούμενος! Έρχομαι από το γεύμα με τον Σουλτς. Αναγνώρισε ότι έχουμε σε όλα δίκιο κι ότι είναι ανόητα αυτά που μας ζητάνε, από τα σπίτια που πρέπει να σωθούν, μέχρι και το ασφαλιστικό. Μας είπε ότι είναι κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι που θέτουν τέτοια θέματα και σας τα ζητάνε όλα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, με τη δήλωσή του αυτή να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «διπλωματική γκάφα», τη στιγμή που υπάρχουν τόσα ανοιχτά μέτωπα για την Ελλάδα, ενώ ακολουθεί και άλλο ένα κρίσιμο Eurogroup τη Δευτέρα.

Παράλληλα, παραμένει άγνωστο το εάν ο κ. Σουλτς επιθυμούσε να δημοσιοποιηθούν τα όσα είπε κατ’ ιδίαν με τον κ. Βούτση, και ως εκ τούτου αναμένονται αντιδράσεις.

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα αργότερα, και αφού έμαθε για τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του, ο κ. Βούτσης ξαναπήρε τον λόγο και είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιείται ένας ελεύθερος σχολιασμός, αλλά ακριβής μεν».

Σχόλια